Man uit Charleroi had contacten met Amédy Coulibaly

Amédy Coulibaly © AFP

In Charleroi heeft een man zich bij de politie aangeboden en bekend dat hij de afgelopen maanden contact zou hebben gehad met Amédy Coulibaly, de dader van de gijzeling in een Parijse supermarkt waarbij vier slachtoffers vielen.

Bij de man thuis zouden volgens een bron dichtbij het dossier documenten zijn gevonden waarin onderhandeld wordt over de verkoop van wapens, en met name een Tokarev-pistool.

Volgens de bron zou de man aan de agenten hebben gezegd dat Coulibaly bij hem een voertuig wilde kopen en dat hij Coulibaly opgelicht zou hebben. Toen de man nadien vernam dat Coulibaly banden onderhield met onder andere de Islamitische Staat (IS), zou hij uit schrik hebben besloten de ordediensten in te lichten. De speurders voerden daarop een huiszoeking uit bij de man en troffen in diens woning bewijzen aan van zijn verklaringen. Ze vonden ook documenten waarin onderhandeld wordt over wapens.

De man uit Charleroi werd van zijn vrijheid beroofd en wordt door de speurders verhoord. Het parket van Charleroi heeft de informatie bevestigd noch ontkend.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content