De politie werd door getuigen op de hoogte gebracht van de man die zich 'vreemd' gedroeg op straat. Hij was ook een tuin van een woning binnengedrongen, waar hij een schotelantenne vernielde door er een stalen stang van af te breken, zo zegt het parket.

Op dat moment wilden de gendarmes van Soissons hem oppakken, maar de dertiger uit het nabijgelegen Vic-sur-Aisne 'ging het contact aan' met de agenten, sloeg met zijn vuisten op de motorkap van hun auto en wierp de stang in hun richting.

De gendarmes probeerden de man eerst met de blote hand te overmeesteren, waarna ze naar de wapenstok grepen. Toen ook die niet bleek te helpen, gebruikten ze een taser.

De man werd op de grond gekneld door een van de gendarmes, waarna de agenten zich realiseerden dat de man 'een malaise kreeg'. Enkele minuten later overleed hij ter plaatse.

De politie werd door getuigen op de hoogte gebracht van de man die zich 'vreemd' gedroeg op straat. Hij was ook een tuin van een woning binnengedrongen, waar hij een schotelantenne vernielde door er een stalen stang van af te breken, zo zegt het parket. Op dat moment wilden de gendarmes van Soissons hem oppakken, maar de dertiger uit het nabijgelegen Vic-sur-Aisne 'ging het contact aan' met de agenten, sloeg met zijn vuisten op de motorkap van hun auto en wierp de stang in hun richting. De gendarmes probeerden de man eerst met de blote hand te overmeesteren, waarna ze naar de wapenstok grepen. Toen ook die niet bleek te helpen, gebruikten ze een taser. De man werd op de grond gekneld door een van de gendarmes, waarna de agenten zich realiseerden dat de man 'een malaise kreeg'. Enkele minuten later overleed hij ter plaatse.