Man rijdt in op groep voetgangers in Duitsland

Duitse politie (archiefbeeld) © Belga Image

Een autobestuurder is tijdens de nacht van oud op nieuw in Bottrop, in het westen van Duitsland, ingereden op een groep voetgangers. Daarbij vielen zeker vier gewonden, van wie enkelen ernstig. ‘De onderzoekers gaan uit van een doelgerichte aanval, die te wijten kan zijn aan de xenofobe ingesteldheid van de bestuurder’, aldus de politie in een persbericht.

De Duitse autoriteiten hebben uiteindelijk vier plaatsen geïdentificeerd en vijf gewonden geteld na de aanval.

Dit gebeurde op drie verschillende locaties in Bottrop. In een groep voetgangers waar de man op inreed bevonden zich Syriërs en Afghanen.

Daarna begaf de vijftigjarige man zich naar het naburige Essen om een vierde keer te pogen op mensen te voet in te rijden, zo heeft minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul van Noord-Rijnland-Westfalen dinsdag gezegd.

In Essen raakte één iemand licht gewond. Een 46-jarige vrouw vecht voor haar leven, onder de slachtoffers is er ook een kind.

‘De autoriteiten menen dat het om een gerichte aanval gaat, vanuit vreemdelingenhaat van de bestuurder’, zeggen het parket van Essen en de politie van Münster. De Duitser ‘had duidelijk de intentie buitenlanders te doden’, beaamde Reul.

De man werd opgepakt en heeft toegegeven xenofoob te zijn. Er zijn aanwijzingen over een mentale ziekte bij de 50-jarige man, meldt het Duitse persagentschap DPA.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content