De man begon rond 22 uur Belgische tijd vanaf de vijfde verdieping aan een klimpartij met zuignappen.

Het hoofdkwartier van Trump ligt aan Fifth Avenue in Mannhattan, en de man, die zich volgens Amerikaanse persberichten aan de toegesnelde politie en brandweer voorstelde als "Steve uit Virginia", stuurde onder meer het spitsverkeer in het honderd.

Op de 21ste verdieping (van 58) haalde de politie 2 grote ruiten weg, wat het traject van de klimmer versmalde. Terwijl hij langs de politie wilde klimmen, sleurden agenten hem naar binnen.

Wat hij precies wilde bereiken is niet duidelijk, maar hij zocht volgens NBC-New York de aandacht van presidentskandidaat Donald Trump, die momenteel op campagne is en dus niet aanwezig was. Volgens CNN heeft de man niet een zo helder youtube-filmpje gepost, waarin hij oproept om op Trump te stemmen, en zegt dat hij een audiëntie met de miljardair wil bereiken, waarin hij "een privézaak wil bespreken". "Geloof me, als mijn voornemen niet zo betekenisvol was, zou ik mijn leven niet riskeren om het te realiseren".

De politie kwam massaal ter plaatse, had luchtmatrassen aangebracht op de begane grond en er cirkelen volgens The Daily Beast ook politiehelikopters rond.

Na afloop werd de man gearresteerd en voor evaluatie naar een ziekenhuis overgebracht.

De man begon rond 22 uur Belgische tijd vanaf de vijfde verdieping aan een klimpartij met zuignappen. Het hoofdkwartier van Trump ligt aan Fifth Avenue in Mannhattan, en de man, die zich volgens Amerikaanse persberichten aan de toegesnelde politie en brandweer voorstelde als "Steve uit Virginia", stuurde onder meer het spitsverkeer in het honderd.Op de 21ste verdieping (van 58) haalde de politie 2 grote ruiten weg, wat het traject van de klimmer versmalde. Terwijl hij langs de politie wilde klimmen, sleurden agenten hem naar binnen.Wat hij precies wilde bereiken is niet duidelijk, maar hij zocht volgens NBC-New York de aandacht van presidentskandidaat Donald Trump, die momenteel op campagne is en dus niet aanwezig was. Volgens CNN heeft de man niet een zo helder youtube-filmpje gepost, waarin hij oproept om op Trump te stemmen, en zegt dat hij een audiëntie met de miljardair wil bereiken, waarin hij "een privézaak wil bespreken". "Geloof me, als mijn voornemen niet zo betekenisvol was, zou ik mijn leven niet riskeren om het te realiseren". De politie kwam massaal ter plaatse, had luchtmatrassen aangebracht op de begane grond en er cirkelen volgens The Daily Beast ook politiehelikopters rond.Na afloop werd de man gearresteerd en voor evaluatie naar een ziekenhuis overgebracht.