De migranten die door de Maltese marine gered werden, hadden zich vastgeklampt aan een tonijnkooi op volle zee, aldus de marine zonder meer details te geven. De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN liet ondertussen ook weten dat twee boten in de nacht van woensdag op donderdag aangekomen zijn met respectievelijk 46 en 57 migranten op het eiland Lampedusa. Zij hadden Libië minstens drie dagen geleden verlaten en werden opgemerkt door vissers.

De Duitse organisatie Watch the Med, die het noodnummer Alarm Phone beheert, kondigde aan sinds woensdag regelmatig in contact te zijn met passagiers van een bootje in moeilijkheden. Dat zou 90 mensen aan boord hebben, onder wie een 15-tal kinderen.

Honderden mensen blijven in Libië elke week de zee opgaan, ook al worden veel bootjes onderschept door de Libische kustwacht.

De migranten die door de Maltese marine gered werden, hadden zich vastgeklampt aan een tonijnkooi op volle zee, aldus de marine zonder meer details te geven. De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN liet ondertussen ook weten dat twee boten in de nacht van woensdag op donderdag aangekomen zijn met respectievelijk 46 en 57 migranten op het eiland Lampedusa. Zij hadden Libië minstens drie dagen geleden verlaten en werden opgemerkt door vissers. De Duitse organisatie Watch the Med, die het noodnummer Alarm Phone beheert, kondigde aan sinds woensdag regelmatig in contact te zijn met passagiers van een bootje in moeilijkheden. Dat zou 90 mensen aan boord hebben, onder wie een 15-tal kinderen. Honderden mensen blijven in Libië elke week de zee opgaan, ook al worden veel bootjes onderschept door de Libische kustwacht.