Het staatburgerschap van Malta is voortaan te koop voor 650.000 euro. Het parlement stemde in met een wet die het mogelijk maakt voor dat enorme bedrag een paspoort te krijgen van het eiland in de Middellandse Zee. Dat schrijft Malta Today.

In alle EU-landen wonen en werken

Premier Joseph Muscat wil met deze maatregel extra inkomsten genereren en rijke buitelanders aantrekken. De regering hoopt in het eerste jaar zo'n 30 miljoen euro oplevert. Personen met een paspoort van Malta kunnen bijgevolg ook in de andere EU-landen werken en wonen.

De Nationalistische Partij, die in de oppositie zit, is niet tevreden met de nieuwe maatregel. De partij sluit niet uit een referendum af te dwingen om de wet terug te dringen. (AVE)

Het staatburgerschap van Malta is voortaan te koop voor 650.000 euro. Het parlement stemde in met een wet die het mogelijk maakt voor dat enorme bedrag een paspoort te krijgen van het eiland in de Middellandse Zee. Dat schrijft Malta Today. Premier Joseph Muscat wil met deze maatregel extra inkomsten genereren en rijke buitelanders aantrekken. De regering hoopt in het eerste jaar zo'n 30 miljoen euro oplevert. Personen met een paspoort van Malta kunnen bijgevolg ook in de andere EU-landen werken en wonen. De Nationalistische Partij, die in de oppositie zit, is niet tevreden met de nieuwe maatregel. De partij sluit niet uit een referendum af te dwingen om de wet terug te dringen. (AVE)