Volgens Johnson hebben de autoriteiten momenteel geen weet van concrete plannen voor een aanslag. Er is dus geen reden om niet naar het winkelcentrum te gaan, aldus de minister.

De veiligheidsmaatregelen in en rond het winkelcentrum zijn intussen verscherpt. De minister maakte voorts gewag van dreigementen aan het adres van winkelcentra in Canada en Groot-Brittannië, waar men ook verhoogd waakzaam zal zijn.

De al-Shabaabmilities zaaien in Somalië dood en verderf en plegen ook in buurland Kenia aanslagen.

De organisatie viel enkele jaren geleden een shoppingmall in Nairobi aan, en hielden die enkele dagen bezet.

(Belga/RR)

Volgens Johnson hebben de autoriteiten momenteel geen weet van concrete plannen voor een aanslag. Er is dus geen reden om niet naar het winkelcentrum te gaan, aldus de minister.De veiligheidsmaatregelen in en rond het winkelcentrum zijn intussen verscherpt. De minister maakte voorts gewag van dreigementen aan het adres van winkelcentra in Canada en Groot-Brittannië, waar men ook verhoogd waakzaam zal zijn. De al-Shabaabmilities zaaien in Somalië dood en verderf en plegen ook in buurland Kenia aanslagen. De organisatie viel enkele jaren geleden een shoppingmall in Nairobi aan, en hielden die enkele dagen bezet. (Belga/RR)