Een woordvoerder van de organisatie deelde de dood van Gilberto Rodrigues-Leal mee via een telefoontje aan het Franse persbureau AFP. De Fransman werd in november 2012 gegijzeld in het westen van Mali.

"Hij is dood omdat Frankrijk onze vijand is", verklaarde de woordvoerder. Over het tijdstip en de precieze omstandigheden van het overlijden werd geen duidelijkheid verschaft.

Misdaad niet onbestraft laten

De regering in Parijs zegt nog geen bewijs te hebben van de dood van de 62-jarige Rodrigues-Leal, die ongeveer anderhalf jaar geleden als toerist aanwezig was in Mali. Het is echter wel erg waarschijnlijk dat de mededeling van Mujao correct is, zo luidt het.

"Frankrijk zal alles doen om te weten te komen wat er gebeurd is met Gilberto Rodrigues-Leal. Het land zal er alles aan doen om deze misdaad niet onbestraft te laten", luidt het in een mededeling van president François Hollande. (Belga/TV)

Een woordvoerder van de organisatie deelde de dood van Gilberto Rodrigues-Leal mee via een telefoontje aan het Franse persbureau AFP. De Fransman werd in november 2012 gegijzeld in het westen van Mali."Hij is dood omdat Frankrijk onze vijand is", verklaarde de woordvoerder. Over het tijdstip en de precieze omstandigheden van het overlijden werd geen duidelijkheid verschaft.De regering in Parijs zegt nog geen bewijs te hebben van de dood van de 62-jarige Rodrigues-Leal, die ongeveer anderhalf jaar geleden als toerist aanwezig was in Mali. Het is echter wel erg waarschijnlijk dat de mededeling van Mujao correct is, zo luidt het. "Frankrijk zal alles doen om te weten te komen wat er gebeurd is met Gilberto Rodrigues-Leal. Het land zal er alles aan doen om deze misdaad niet onbestraft te laten", luidt het in een mededeling van president François Hollande. (Belga/TV)