Maleisië heeft zijn zeemacht de opdracht gegeven om in de Andamanse Zee zoek- en reddingsoperaties naar bootvluchtelingen op te zetten. Het gaat zowel om de Rohingya-minderheid die Myanmar ontvlucht als de bevolking van het straatarme Bangladesh. Ze vluchten met gammele bootjes over zee, maar werden de voorbije weken nog weggestuurd uit de buurlanden.

Nu zou er dus toch hulp komen. 'We moeten voorkomen dat er mensen sterven', verklaarde de Maleisische premier Najib Razak in een bericht op Twitter. De vluchtelingen krijgen humanitaire hulp.

'We doen de operatie in coördinatie met ngo Mercy Malaysia', vertelde een hooggeplaatste legerofficier.

Woensdag vond er overleg plaats tussen de Zuidoost-Aziatische landen, waarbij zowel Maleisië als Indonesië zich bereid toonden om de duizenden vluchtelingen tijdelijk op te vangen. (Belga/AVE)

Maleisië heeft zijn zeemacht de opdracht gegeven om in de Andamanse Zee zoek- en reddingsoperaties naar bootvluchtelingen op te zetten. Het gaat zowel om de Rohingya-minderheid die Myanmar ontvlucht als de bevolking van het straatarme Bangladesh. Ze vluchten met gammele bootjes over zee, maar werden de voorbije weken nog weggestuurd uit de buurlanden.Nu zou er dus toch hulp komen. 'We moeten voorkomen dat er mensen sterven', verklaarde de Maleisische premier Najib Razak in een bericht op Twitter. De vluchtelingen krijgen humanitaire hulp.'We doen de operatie in coördinatie met ngo Mercy Malaysia', vertelde een hooggeplaatste legerofficier.Woensdag vond er overleg plaats tussen de Zuidoost-Aziatische landen, waarbij zowel Maleisië als Indonesië zich bereid toonden om de duizenden vluchtelingen tijdelijk op te vangen. (Belga/AVE)