De Malawese Eric Aniva is opgepakt, zo meldt de Britse krant The Independent. Aniva had zich in lokale en internationale media zoals BBC uitgesproken over zijn functie als 'hyena': een man die meisjes en vrouwen 'seksueel reinigt' door er seks mee te hebben. Na een abortus, het overlijden van de echtgenoot of vlak na de eerste maandstonden, moeten meisjes en vrouwen met hem naar bed gaan om seksueel 'gereinigd' te worden. Daarnaast is de man ook HIV-positief.

Nadat hij zich openlijk had uitgesproken over het feit dat hij wil stoppen als hyena, werd hij opgepakt door de politie en door de Malawese president Peter Mutharika veroordeeld voor het plegen van 'slechte daden'.Volgens die laatste schaadt de onthulling de reputatie van het Afrikaanse land.

'Meeste vrouwen waren minderjarige meisjes'

'Iedereen die betrokken is bij deze wanpraktijken, moet verantwoordelijk gehouden worden voor het onderwerpen van hun vrouwen en kinderen aan dit verachtelijk kwaad', zei de president in een verklaring. 'Deze praktijken bezoedelen de internationale reputatie van Malawi en brengt schande voor ons allemaal.'

Aniva wordt ervan beschuldigd herhaaldelijk seks gehad te hebben met kinderen en er zou verder onderzoek lopen in verband met 'het blootstellen van jonge meisjes aan HIV'. Politie-inspecteur-generaal Lexten Kachama verklaarde verder nog dat 'de meeste vrouwen waar Aniva seks mee had, minderjarige meisjes waren'. (NSK)

De Malawese Eric Aniva is opgepakt, zo meldt de Britse krant The Independent. Aniva had zich in lokale en internationale media zoals BBC uitgesproken over zijn functie als 'hyena': een man die meisjes en vrouwen 'seksueel reinigt' door er seks mee te hebben. Na een abortus, het overlijden van de echtgenoot of vlak na de eerste maandstonden, moeten meisjes en vrouwen met hem naar bed gaan om seksueel 'gereinigd' te worden. Daarnaast is de man ook HIV-positief.Nadat hij zich openlijk had uitgesproken over het feit dat hij wil stoppen als hyena, werd hij opgepakt door de politie en door de Malawese president Peter Mutharika veroordeeld voor het plegen van 'slechte daden'.Volgens die laatste schaadt de onthulling de reputatie van het Afrikaanse land.'Meeste vrouwen waren minderjarige meisjes''Iedereen die betrokken is bij deze wanpraktijken, moet verantwoordelijk gehouden worden voor het onderwerpen van hun vrouwen en kinderen aan dit verachtelijk kwaad', zei de president in een verklaring. 'Deze praktijken bezoedelen de internationale reputatie van Malawi en brengt schande voor ons allemaal.'Aniva wordt ervan beschuldigd herhaaldelijk seks gehad te hebben met kinderen en er zou verder onderzoek lopen in verband met 'het blootstellen van jonge meisjes aan HIV'. Politie-inspecteur-generaal Lexten Kachama verklaarde verder nog dat 'de meeste vrouwen waar Aniva seks mee had, minderjarige meisjes waren'. (NSK)