Het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai heeft Syrische vluchtelingen in Jordanië bezocht. Samen met haar vader was ze getuige van een stroom vluchtelingen die te voet aankwam in Jordanië. "De kinderen waren moe, hun kleren vuil en sommige hadden zelfs geen schoenen aan", beschrijft Malala de situatie.

Malala werd op 15-jarige leeftijd door Taliban-strijders in het hoofd geschoten in de Swat-vallei in Pakistan. Haar misdaad? Ze wilde naar school. Sindsdien is ze een internationaal symbool voor onderwijs en vrouwenrechten.

Onderwijs

Het is niet de eerste keer dat Malala zich inzet voor Syrische vluchtelingen. Vorig jaar riep ze samen met de voormalige Britse premier Gordon Brown de internationale gemeenschap op om geld in te zamelen voor de educatie van Syrische vluchtelingen in Libanon.

Volgens het Vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties (UNHCR) zijn er meer dan 2,4 miljoen Syriërs op de vlucht. De meeste van hen bevinden zich in buurlanden Jordanië, Libanon en Turkije. Door het escalerende geweld in Syrië blijven er dagelijks vluchtelingen bijkomen. (AVE)

Het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai heeft Syrische vluchtelingen in Jordanië bezocht. Samen met haar vader was ze getuige van een stroom vluchtelingen die te voet aankwam in Jordanië. "De kinderen waren moe, hun kleren vuil en sommige hadden zelfs geen schoenen aan", beschrijft Malala de situatie. Malala werd op 15-jarige leeftijd door Taliban-strijders in het hoofd geschoten in de Swat-vallei in Pakistan. Haar misdaad? Ze wilde naar school. Sindsdien is ze een internationaal symbool voor onderwijs en vrouwenrechten.Het is niet de eerste keer dat Malala zich inzet voor Syrische vluchtelingen. Vorig jaar riep ze samen met de voormalige Britse premier Gordon Brown de internationale gemeenschap op om geld in te zamelen voor de educatie van Syrische vluchtelingen in Libanon. Volgens het Vluchtelingencommissariaat van de Verenigde Naties (UNHCR) zijn er meer dan 2,4 miljoen Syriërs op de vlucht. De meeste van hen bevinden zich in buurlanden Jordanië, Libanon en Turkije. Door het escalerende geweld in Syrië blijven er dagelijks vluchtelingen bijkomen. (AVE)