'Alles hangt af van de graad van waanzin en agressiviteit van de noordelijke imperialisten en hun Westerse bondgenoten', zei hij in het interview met de Spaanse televisiezender La Sexta, dat vrijdag afgenomen is. 'We leven gewoon in ons land en vragen dat niemand zich moeit met binnenlandse aangelegenheden. We bereiden onszelf voor om ons land te verdedigen.'

Hij voegde daaraan toe dat mensen in fabrieken, universiteiten en andere burgerlijke kringen zich voorbereiden op gevechten. 'Ik heb schrik van wat u zegt, meneer Maduro', aldus interviewer Jordi Evole' "Echt? Het boezemt mij geen angst in', aldus Maduro.

Maduro heeft ook de Europese deadline om verkiezingen uit te roepen naast zich neergelegd. De president zei dat hij geen 'lafheid' zou vertonen onder druk van degenen die om zijn vertrek vragen, en zijn tegenstander steunen. 'Waarom moet de Europese Unie aan een land in de wereld dat al verkiezingen heeft gehouden, vertellen dat het zijn presidentsverkiezingen moet herhalen, omdat het niet zijn rechtse bondgenoten zijn die ze hebben gewonnen?', vroeg Maduro zich af.

'Ze proberen ons met ultimatums vast te zetten om ons te dwingen in een situatie terecht te komen van extreme confrontatie', vervolgde hij.

Acht landen van de Europese Unie hadden gezegd dat ze oppositieleider Juan Guaido als president zullen erkennen, zou de deadline verstrijken zonder dat vervroegde verkiezingen worden aangekondigd. Guaido, voorzitter van het parlement, had zichzelf op 23 januari uitgeroepen tot interim-president. De Verenigde Staten en talrijke andere landen erkennen hem in die hoedanigheid.

'Alles hangt af van de graad van waanzin en agressiviteit van de noordelijke imperialisten en hun Westerse bondgenoten', zei hij in het interview met de Spaanse televisiezender La Sexta, dat vrijdag afgenomen is. 'We leven gewoon in ons land en vragen dat niemand zich moeit met binnenlandse aangelegenheden. We bereiden onszelf voor om ons land te verdedigen.' Hij voegde daaraan toe dat mensen in fabrieken, universiteiten en andere burgerlijke kringen zich voorbereiden op gevechten. 'Ik heb schrik van wat u zegt, meneer Maduro', aldus interviewer Jordi Evole' "Echt? Het boezemt mij geen angst in', aldus Maduro. Maduro heeft ook de Europese deadline om verkiezingen uit te roepen naast zich neergelegd. De president zei dat hij geen 'lafheid' zou vertonen onder druk van degenen die om zijn vertrek vragen, en zijn tegenstander steunen. 'Waarom moet de Europese Unie aan een land in de wereld dat al verkiezingen heeft gehouden, vertellen dat het zijn presidentsverkiezingen moet herhalen, omdat het niet zijn rechtse bondgenoten zijn die ze hebben gewonnen?', vroeg Maduro zich af.'Ze proberen ons met ultimatums vast te zetten om ons te dwingen in een situatie terecht te komen van extreme confrontatie', vervolgde hij. Acht landen van de Europese Unie hadden gezegd dat ze oppositieleider Juan Guaido als president zullen erkennen, zou de deadline verstrijken zonder dat vervroegde verkiezingen worden aangekondigd. Guaido, voorzitter van het parlement, had zichzelf op 23 januari uitgeroepen tot interim-president. De Verenigde Staten en talrijke andere landen erkennen hem in die hoedanigheid.