De Amerikaanse popdiva Madonna (53) heeft dinsdag tijdens een concert in Moskou de vrijlating gevraagd van de leden van de Russische punkband Pussy Riot. Zij zitten al vijf maanden in de cel omdat ze in februari in een 'punkgebed' uitgehaald hadden naar de Russische president Vladimir Poetin.

Bidden voor vrijlating
Madonna roemde tijdens haar concert in het Olympisch Stadion het optreden van de drie vrouwelijke bandleden op 21 februari. "Deze drie meisjes - Macha, Katia en Nadia - hebben iets moedig gedaan. Daarvoor hebben ze moeten betalen. Ik bid voor hun vrijlating", zei ze.

"Ik kom uit Amerika, waar we vrij onze mening kunnen uiten, zelfs indien anderen niet akkoord gaan en zelfs als de regering dat niet wil. Dat is democratie."

Drie jaar cel
Eerder op de dag vorderde het parket van de Russische hoofdstad drie jaar cel voor de drie muzikanten. Ze staan terecht voor "hooliganisme".

In februari bestormden ze samen met andere bandleden de Christus Verlosserkathedraal in Moskou en zongen er een protestlied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen.

In hun "punkgebed" riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin. (Belga/TV)

De Amerikaanse popdiva Madonna (53) heeft dinsdag tijdens een concert in Moskou de vrijlating gevraagd van de leden van de Russische punkband Pussy Riot. Zij zitten al vijf maanden in de cel omdat ze in februari in een 'punkgebed' uitgehaald hadden naar de Russische president Vladimir Poetin.Bidden voor vrijlating Madonna roemde tijdens haar concert in het Olympisch Stadion het optreden van de drie vrouwelijke bandleden op 21 februari. "Deze drie meisjes - Macha, Katia en Nadia - hebben iets moedig gedaan. Daarvoor hebben ze moeten betalen. Ik bid voor hun vrijlating", zei ze. "Ik kom uit Amerika, waar we vrij onze mening kunnen uiten, zelfs indien anderen niet akkoord gaan en zelfs als de regering dat niet wil. Dat is democratie."Drie jaar cel Eerder op de dag vorderde het parket van de Russische hoofdstad drie jaar cel voor de drie muzikanten. Ze staan terecht voor "hooliganisme". In februari bestormden ze samen met andere bandleden de Christus Verlosserkathedraal in Moskou en zongen er een protestlied tegen de kandidatuur van Vladimir Poetin bij de presidentsverkiezingen. In hun "punkgebed" riepen ze de maagd Maria op Rusland te verlossen van Poetin. (Belga/TV)