De Franse president Emmanuel Macron bouwt op het Elysée een nieuw nationaal centrum voor terreurbestrijding uit. Deze eenheid zal het werk van de verschillende geheime diensten afstemmen, kondigde regeringswoordvoerder Christophe Castaner woensdag in Parijs aan na een zitting van het veiligheidskabinet.

Macron lost met deze stap een verkiezingsbelofte in. Volgens media zal de eenheid uit een twintigtal specialisten bestaan. De chef van de eenheid wordt Pierre de Bousquet de Florian, een deskundige van de geheime diensten. De binnenlandse geheime dienst DGSI en de buitenlandse geheime dienst DGSE krijgen bovendien een nieuwe leiding.

'We benoemen een ploeg', aldus Castaner. De noodtoestand, die tot half juli van kracht is in Frankrijk, wordt verlengd tot 1 november. Daarnaast bespreekt de ministerraad op 21 juni een nieuwe wet die de veiligheid van de Fransen na het einde van de noodtoestand moet verzekeren.

Frankrijk heeft sinds twee en een half jaar met een ongeziene reeks van terreuraanslagen en -aanvallen te maken, waarbij al bijna 240 mensen werden gedood.

De Franse president Emmanuel Macron bouwt op het Elysée een nieuw nationaal centrum voor terreurbestrijding uit. Deze eenheid zal het werk van de verschillende geheime diensten afstemmen, kondigde regeringswoordvoerder Christophe Castaner woensdag in Parijs aan na een zitting van het veiligheidskabinet. Macron lost met deze stap een verkiezingsbelofte in. Volgens media zal de eenheid uit een twintigtal specialisten bestaan. De chef van de eenheid wordt Pierre de Bousquet de Florian, een deskundige van de geheime diensten. De binnenlandse geheime dienst DGSI en de buitenlandse geheime dienst DGSE krijgen bovendien een nieuwe leiding.'We benoemen een ploeg', aldus Castaner. De noodtoestand, die tot half juli van kracht is in Frankrijk, wordt verlengd tot 1 november. Daarnaast bespreekt de ministerraad op 21 juni een nieuwe wet die de veiligheid van de Fransen na het einde van de noodtoestand moet verzekeren. Frankrijk heeft sinds twee en een half jaar met een ongeziene reeks van terreuraanslagen en -aanvallen te maken, waarbij al bijna 240 mensen werden gedood.