Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met zijn collega uit Niger Mahamadou Issoufou beslist. Aanleiding is de jihadistische aanval dinsdag in Niger.

Bij de aanval op een militair kamp in het westen van het land vielen meer dan 70 doden.

Macron had woensdagavond een telefoongesprek met de president van Niger en ze zijn overeengekomen om 'hun collega's voor te stellen om de top uit te stellen tot begin 2020', laat het Elysée weten.

Op de top bespreken de leiders de Operatie Barkhane en de gezamenlijke strijdkrachten van de G5 Sahel, die bestaat uit Burkina Faso, Tsjaad, Mali, Mauritanië en Niger.

Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron samen met zijn collega uit Niger Mahamadou Issoufou beslist. Aanleiding is de jihadistische aanval dinsdag in Niger.Bij de aanval op een militair kamp in het westen van het land vielen meer dan 70 doden. Macron had woensdagavond een telefoongesprek met de president van Niger en ze zijn overeengekomen om 'hun collega's voor te stellen om de top uit te stellen tot begin 2020', laat het Elysée weten. Op de top bespreken de leiders de Operatie Barkhane en de gezamenlijke strijdkrachten van de G5 Sahel, die bestaat uit Burkina Faso, Tsjaad, Mali, Mauritanië en Niger.