Londen en Parijs bereiden een resolutievoorstel voor over zo'n safe zone, onder VN-controle, zei Macron. 'Dit is heel belangrijk. Dit zou de VN een kader geven voor spoedmaatregelen, en dat zal toelaten iedereen voor zijn verantwoordelijkheden te stellen. Daarnaast kan de internationale gemeenschap zo druk houden op de taliban.'

Zaterdag liet Macron al verstaan dat er onderhandelingen gestart zijn met de taliban om ook na 31 augustus, de dag waarop het Amerikaanse leger zich volledig uit Afghanistan teruggetrokken moet hebben, nog Afghaanse vrouwen en mannen te beschermen en repatriëren'.

Parijs rekent daarvoor op hulp van Qatar, dat vanwege zijn goede banden met de taliban, 'luchtbruggen kan organiseren of bepaalde luchtvaartverbindingen kan heropenen'.

Londen en Parijs bereiden een resolutievoorstel voor over zo'n safe zone, onder VN-controle, zei Macron. 'Dit is heel belangrijk. Dit zou de VN een kader geven voor spoedmaatregelen, en dat zal toelaten iedereen voor zijn verantwoordelijkheden te stellen. Daarnaast kan de internationale gemeenschap zo druk houden op de taliban.' Zaterdag liet Macron al verstaan dat er onderhandelingen gestart zijn met de taliban om ook na 31 augustus, de dag waarop het Amerikaanse leger zich volledig uit Afghanistan teruggetrokken moet hebben, nog Afghaanse vrouwen en mannen te beschermen en repatriëren'. Parijs rekent daarvoor op hulp van Qatar, dat vanwege zijn goede banden met de taliban, 'luchtbruggen kan organiseren of bepaalde luchtvaartverbindingen kan heropenen'.