Daarin is te zien hoe Macron recht op Amerikaans president Donald Trump af stapt, die al zijn armen lijkt te openen om de Franse president te omhelzen, maar vervolgens uitwijkt en eerst Duits bondskanselier Angela Merkel groet. Een mogelijke verklaring is dat zij een vrouw is, maar daarna groet Macron eerst nog NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg én onze premier Charles Michel en dan pas Trump. Die begroette Macron dan weer opvallend uitbundig. Op de sociale media wordt nu druk gespeculeerd dat Macron bewust Trump negeerde.

Belga Image
© Belga Image

Het was donderdag overigens voor het eerst dat president Trump en de nieuwe Franse president elkaar ontmoetten. Ze troffen elkaar tijdens een lunchgesprek in de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Opzij geduwd

Eerder gingen al andere beelden van Trump op de NAVO-top in Brussel viraal. Daarop lijkt hij de eerste minister van Montenegro, Dusko Markovic, brutaal opzij te duwen om zich een weg naar voor te banen. Het Oost-Europese land wordt op 5 juni officieel de 29e lidstaat van de NAVO.

Lees ook: Trump zou Duitsers 'slecht' genoemd hebben

Daarin is te zien hoe Macron recht op Amerikaans president Donald Trump af stapt, die al zijn armen lijkt te openen om de Franse president te omhelzen, maar vervolgens uitwijkt en eerst Duits bondskanselier Angela Merkel groet. Een mogelijke verklaring is dat zij een vrouw is, maar daarna groet Macron eerst nog NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg én onze premier Charles Michel en dan pas Trump. Die begroette Macron dan weer opvallend uitbundig. Op de sociale media wordt nu druk gespeculeerd dat Macron bewust Trump negeerde.Het was donderdag overigens voor het eerst dat president Trump en de nieuwe Franse president elkaar ontmoetten. Ze troffen elkaar tijdens een lunchgesprek in de Amerikaanse ambassade in Brussel.Eerder gingen al andere beelden van Trump op de NAVO-top in Brussel viraal. Daarop lijkt hij de eerste minister van Montenegro, Dusko Markovic, brutaal opzij te duwen om zich een weg naar voor te banen. Het Oost-Europese land wordt op 5 juni officieel de 29e lidstaat van de NAVO.Lees ook: Trump zou Duitsers 'slecht' genoemd hebben