De Amerikaanse actrice Susan Sarandon was aanwezig bij de heropening donderdag. Ze werd benoemd tot 'Dochter van Machu Picchu' en in de Orde van de Zon opgenomen.

Sarandon nodigde ook andere Hollywoodcoryfeeën uit om de ruïnestad, die tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort, te bezoeken.

Beschadigd

Eind januari werd de spoorlijn en ook een deel van de wandelwegen naar Machu Picchu door zware regenval beschadigd. Duizenden bezoekers moesten per helikopter uit de bergen in veiligheid gebracht worden. De ruïnes zelf liepen geen schade op.

Intussen is de spoorlijn weer hersteld. Bezoekers moeten echter nog met de bus of de auto tot Piscacucho rijden, om dan over te stappen in de trein.

Machu Picchu ligt tussen de steile toppen van het Andesgebergte, op meer dan 2.400 meter hoogte, en is een van de belangrijkste toeristische attracties van Zuid-Amerika. In het hoogseizoen bezoeken dagelijks gemiddeld 2.500 mensen de 550 jaar oude Inca-stad.

De Amerikaanse actrice Susan Sarandon was aanwezig bij de heropening donderdag. Ze werd benoemd tot 'Dochter van Machu Picchu' en in de Orde van de Zon opgenomen. Sarandon nodigde ook andere Hollywoodcoryfeeën uit om de ruïnestad, die tot het werelderfgoed van de UNESCO behoort, te bezoeken. Beschadigd Eind januari werd de spoorlijn en ook een deel van de wandelwegen naar Machu Picchu door zware regenval beschadigd. Duizenden bezoekers moesten per helikopter uit de bergen in veiligheid gebracht worden. De ruïnes zelf liepen geen schade op. Intussen is de spoorlijn weer hersteld. Bezoekers moeten echter nog met de bus of de auto tot Piscacucho rijden, om dan over te stappen in de trein. Machu Picchu ligt tussen de steile toppen van het Andesgebergte, op meer dan 2.400 meter hoogte, en is een van de belangrijkste toeristische attracties van Zuid-Amerika. In het hoogseizoen bezoeken dagelijks gemiddeld 2.500 mensen de 550 jaar oude Inca-stad.