De militaire raad lijkt te willen ingaan op de eisen van de manifestanten. De raad vroeg aan de verantwoordelijken van de verschillende politieke partijen om 'het eens te worden over een onafhankelijke persoonlijkheid die premier zal worden en over een civiele regering'. 'We willen een civiele staat inrichten, gebaseerd op vrijheid, gerechtigheid en democratie', zei een van de leden van de overgangsraad, generaal Yasser al-Ata, tijdens een vergadering met de politieke partijen in Khartoem.

Eerder had het Soedanese ministerie van Buitenlandse Zaken de internationale gemeenschap opgeroepen om de overgangsraad te steunen, 'met het doel te antwoorden op de wil van het Soedanese volk om een democratische transitie te realiseren'. Het ministerie had eerder beklemtoond dat generaal Abdel Fattah Abdelrahman Burhan, die de militaire overgangsraad leidt, zich geëngageerd heeft om een volledig civiele regering te installeren, zonder een tijdslijn daarvoor te geven.

De overgangsraad heeft beslist om Mhamed Ata, de Soedanese ambassadeur in de Verenigde Staten, de laan uit te sturen. Dat zei generaal Shams El-Din Kabbashi aan de pers. Hij zei ook dat de nationale inlichtingen- en veiligheidsdiensten zullen worden geherstructureerd.

Ata stond vroeger nog aan het hoofd van de gevreesde inlichtingendienst NIISS.

De militaire raad lijkt te willen ingaan op de eisen van de manifestanten. De raad vroeg aan de verantwoordelijken van de verschillende politieke partijen om 'het eens te worden over een onafhankelijke persoonlijkheid die premier zal worden en over een civiele regering'. 'We willen een civiele staat inrichten, gebaseerd op vrijheid, gerechtigheid en democratie', zei een van de leden van de overgangsraad, generaal Yasser al-Ata, tijdens een vergadering met de politieke partijen in Khartoem. Eerder had het Soedanese ministerie van Buitenlandse Zaken de internationale gemeenschap opgeroepen om de overgangsraad te steunen, 'met het doel te antwoorden op de wil van het Soedanese volk om een democratische transitie te realiseren'. Het ministerie had eerder beklemtoond dat generaal Abdel Fattah Abdelrahman Burhan, die de militaire overgangsraad leidt, zich geëngageerd heeft om een volledig civiele regering te installeren, zonder een tijdslijn daarvoor te geven.De overgangsraad heeft beslist om Mhamed Ata, de Soedanese ambassadeur in de Verenigde Staten, de laan uit te sturen. Dat zei generaal Shams El-Din Kabbashi aan de pers. Hij zei ook dat de nationale inlichtingen- en veiligheidsdiensten zullen worden geherstructureerd.Ata stond vroeger nog aan het hoofd van de gevreesde inlichtingendienst NIISS.