De machinist die de Spaanse trein bestuurde is in het ziekenhuis aangehouden. Dat meldt het hooggerechtshof van de regio Galicië, waarvan Santiago de Compostela de hoofdstad is.

Aan boord van de trein, die vlakbij Santiago de Compostela ontspoorde, waren twee machinisten. Allebei overleefden ze de ramp. Het hof bevestigt dat de rechter de politie de opdracht heeft gegeven een verklaring af te nemen.

De machinist gaf toe veel te snel gereden te hebben. Toen hij uit de bocht vloog, reed hij 190 kilometer per uur, terwijl op die plek slecht 80 kilometer per uur is toegestaan.

80 doden

Het dodental na de ramp is ondertussen opgelopen tot 80 slachtoffers. Ongeveer 95 personen liggen nog in het ziekenhuis. Van 35, waaronder vier kinderen, is de toestand kritiek.

De oorzaak van de treinramp is officieel overdreven snelheid. Een eerste onderzoek liet uitschijnen dat de trein technisch in orde was. (AVE)

De machinist die de Spaanse trein bestuurde is in het ziekenhuis aangehouden. Dat meldt het hooggerechtshof van de regio Galicië, waarvan Santiago de Compostela de hoofdstad is. Aan boord van de trein, die vlakbij Santiago de Compostela ontspoorde, waren twee machinisten. Allebei overleefden ze de ramp. Het hof bevestigt dat de rechter de politie de opdracht heeft gegeven een verklaring af te nemen. De machinist gaf toe veel te snel gereden te hebben. Toen hij uit de bocht vloog, reed hij 190 kilometer per uur, terwijl op die plek slecht 80 kilometer per uur is toegestaan. 80 dodenHet dodental na de ramp is ondertussen opgelopen tot 80 slachtoffers. Ongeveer 95 personen liggen nog in het ziekenhuis. Van 35, waaronder vier kinderen, is de toestand kritiek. De oorzaak van de treinramp is officieel overdreven snelheid. Een eerste onderzoek liet uitschijnen dat de trein technisch in orde was. (AVE)