Francisco Jose Garzon is 52 en werkt al 30 jaar als machinist. Hij heeft toegegeven dat hij 190 km/u reed in een bocht waar de snelheidslimiet op 80 km/u lag.

Facebook

In de Spaanse media is intussen ophef ontstaan over een foto die de man vorig jaar op zijn Facebookpagina plaatste, van een snelheidsmeter van een trein die aan 200 km/u rijdt.

Iemand reageert: 'Als je gepakt wordt door de Guardia Civil (de Spaanse politie, nvdr.), dan hang je', waarop Garzon antwoordt: 'Hoe leuk zou het niet zijn om de politie in te halen en geflitst te worden, haha, wat een boete zou Renfe (Spaanse spoorwegmaatschappij, nvdr.) krijgen.'

Politiebewaking

Bij de treinramp in Santiago de Compostela vielen 80 doden en een honderdtal gewonden, van wie er een dertigtal in kritieke toestand verkeren.

Garzon is aangehouden en ligt momenteel in een ziekenhuis onder politiebewaking, deelde een rechtbank mee. Hij zal tijdens zijn ondervraging door een advocaat worden bijgestaan. Daarna moet hij voor een rechter getuigen. De rechter die met het onderzoek belast is, beval tot dusver geen enkele arrestatie.

Francisco Jose Garzon is 52 en werkt al 30 jaar als machinist. Hij heeft toegegeven dat hij 190 km/u reed in een bocht waar de snelheidslimiet op 80 km/u lag. Facebook In de Spaanse media is intussen ophef ontstaan over een foto die de man vorig jaar op zijn Facebookpagina plaatste, van een snelheidsmeter van een trein die aan 200 km/u rijdt. Iemand reageert: 'Als je gepakt wordt door de Guardia Civil (de Spaanse politie, nvdr.), dan hang je', waarop Garzon antwoordt: 'Hoe leuk zou het niet zijn om de politie in te halen en geflitst te worden, haha, wat een boete zou Renfe (Spaanse spoorwegmaatschappij, nvdr.) krijgen.' Politiebewaking Bij de treinramp in Santiago de Compostela vielen 80 doden en een honderdtal gewonden, van wie er een dertigtal in kritieke toestand verkeren. Garzon is aangehouden en ligt momenteel in een ziekenhuis onder politiebewaking, deelde een rechtbank mee. Hij zal tijdens zijn ondervraging door een advocaat worden bijgestaan. Daarna moet hij voor een rechter getuigen. De rechter die met het onderzoek belast is, beval tot dusver geen enkele arrestatie.