In het vluchtelingenkamp waren eerder flyers verspreid waarin de meer dan 11.000 asielzoekers werden opgeroepen om zondagmorgen samen de grens met Macedonië over te steken. Daarop hadden de veiligheidsdiensten de waakzaamheid verhoogd.

Wie de in het Arabische opgestelde flyers heeft uitgedeeld en aan de elektriciteitsmasten heeft opgehangen, is niet duidelijk. Het vluchtelingenkamp in Idomeni was aanvankelijk bestemd voor de opvang van 2.000 mensen. Maar hun aantal nam snel toe, nadat Macedonië en de andere landen langs de Balkanroute hadden beslist om hun grens te sluiten. (Belga/NSK)

In het vluchtelingenkamp waren eerder flyers verspreid waarin de meer dan 11.000 asielzoekers werden opgeroepen om zondagmorgen samen de grens met Macedonië over te steken. Daarop hadden de veiligheidsdiensten de waakzaamheid verhoogd.Wie de in het Arabische opgestelde flyers heeft uitgedeeld en aan de elektriciteitsmasten heeft opgehangen, is niet duidelijk. Het vluchtelingenkamp in Idomeni was aanvankelijk bestemd voor de opvang van 2.000 mensen. Maar hun aantal nam snel toe, nadat Macedonië en de andere landen langs de Balkanroute hadden beslist om hun grens te sluiten. (Belga/NSK)