Xavier Bettel zegt dat in een gesprek met de krant L'Echo.

In het grote journalistiek onderzoeksproject Luxleaks was gebleken dat Luxemburg op grote schaal constructies, deals, helpt op te zetten om buitenlandse bedrijven de mogelijkheid te geven belastingen te ontwijken. Onder meer 26 Belgische bedrijven hebben volgens Luxleaks van dergelijke constructies gebruik gemaakt.

De liberaal Xavier Bettel, bevriend met de Belgische premier Charles Michel, wil zijn belastingssysteem niet aanpassen, en evenmin de constructies (deals, rulings) wijzigen waarvan de buitenlandse bedrijven profiteren.

'Pas op of...'

"Degelijke constructies bestaan in 22 andere landen", zo zegt hij. "Daarenboven hebben andere landen notionele intresten om bedrijven aan te trekken", voegt hij hieraan toe - verwijzend naar België.

Hij eindigt met een soort dreigement. "De Belgische fiscus kan maar beter ophouden met de heksenjacht die hij ontketent tegen Belgen die in Luxemburg werken. Als dat blijft duren zullen de Luxemburgse bedrijven in de toekomst misschien aarzelen vooraleer ze nog Belgen in dienst nemen."

(Belga/RR)

Xavier Bettel zegt dat in een gesprek met de krant L'Echo.In het grote journalistiek onderzoeksproject Luxleaks was gebleken dat Luxemburg op grote schaal constructies, deals, helpt op te zetten om buitenlandse bedrijven de mogelijkheid te geven belastingen te ontwijken. Onder meer 26 Belgische bedrijven hebben volgens Luxleaks van dergelijke constructies gebruik gemaakt.De liberaal Xavier Bettel, bevriend met de Belgische premier Charles Michel, wil zijn belastingssysteem niet aanpassen, en evenmin de constructies (deals, rulings) wijzigen waarvan de buitenlandse bedrijven profiteren. "Degelijke constructies bestaan in 22 andere landen", zo zegt hij. "Daarenboven hebben andere landen notionele intresten om bedrijven aan te trekken", voegt hij hieraan toe - verwijzend naar België. Hij eindigt met een soort dreigement. "De Belgische fiscus kan maar beter ophouden met de heksenjacht die hij ontketent tegen Belgen die in Luxemburg werken. Als dat blijft duren zullen de Luxemburgse bedrijven in de toekomst misschien aarzelen vooraleer ze nog Belgen in dienst nemen."(Belga/RR)