Dat zegt hij in een interview met de Duitsle krant Die Welt. Het Hongarije onder premier Viktor Orban schendt volgens hem de fundamentele democratische waarden van de EU.

"Mensen zoals Orban hebben ertoe geleid dat de EU in de wereld staat als een unie die zichzelf opstelt alsof ze bepaalde waarden verdedigt, maar er niet meer toe in staat is die waarden intern te behouden", zegt Jean Asselborn. "Wie zoals Hongarije hekken bouwt tegen oorlogsvluchtelingen, of wie de persvrijheid en de onafhankelijkheid van justitie aantast, die moet tijdelijk of desnoods voor altijd uit de EU worden gesloten."

Het is volgens hem de enige manier op de waarden en de cohesie van de Europese Unie te waarborgen. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto is in een reactie op het interview hard voor zijn Luxemburgse collega, die hij als "neerbuigend, arrogant en gefrustreerd" bestempelt. "Asselborn heeft zichzelf uitgesloten van de groep politici die serieus moet worden genomen", klinkt het. (Belga/NSK)

Dat zegt hij in een interview met de Duitsle krant Die Welt. Het Hongarije onder premier Viktor Orban schendt volgens hem de fundamentele democratische waarden van de EU. "Mensen zoals Orban hebben ertoe geleid dat de EU in de wereld staat als een unie die zichzelf opstelt alsof ze bepaalde waarden verdedigt, maar er niet meer toe in staat is die waarden intern te behouden", zegt Jean Asselborn. "Wie zoals Hongarije hekken bouwt tegen oorlogsvluchtelingen, of wie de persvrijheid en de onafhankelijkheid van justitie aantast, die moet tijdelijk of desnoods voor altijd uit de EU worden gesloten."Het is volgens hem de enige manier op de waarden en de cohesie van de Europese Unie te waarborgen. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto is in een reactie op het interview hard voor zijn Luxemburgse collega, die hij als "neerbuigend, arrogant en gefrustreerd" bestempelt. "Asselborn heeft zichzelf uitgesloten van de groep politici die serieus moet worden genomen", klinkt het. (Belga/NSK)