Lula nam het voor zijn tienduizenden supporters, die zich verzameld hadden in het centrum van Sao Paulo, op voor zijn opvolgster Dilma Rousseff, tegen wie er een afzettingsprocedure loopt omdat ze gesjoemeld zou hebben met overheidsrekeningen en kunstmatig de begroting zou hebben verfraaid. "We gaan geen provocatie toelaten", zei de ex-president (2003-2011), die zelf beschuldigd wordt van betrokkenheid bij het Petrobrasschandaal, waarbij meerdere Braziliaanse bedrijven betrokken zijn. Die bedrijven zouden tussen 2004 en 2014 miljarden hebben betaald om lucratieve contracten te krijgen van het staatsbedrijf.

Massale steun, massaler protest

Lula werd woensdag benoemd tot kabinetschef van zijn opvolgster. Zijn benoeming binnen de regering van Rousseff zorgde voor veel controverse, omdat ze gezien wordt als een manier om Lula via de onschendbaarheid van zijn nieuwe baan te laten ontsnappen aan een gerechtelijke vervolging. Volgens de politie kwamen 267.000 mensen in 55 steden op straat om hun steun uit te spreken voor Lula en Rousseff. Volgens de organisatoren werden 1,2 miljoen mensen gemobiliseerd.

Eerder deze week kwamen nog 3 miljoen mensen op straat tegen de staatshoofden.

(Belga/RR)

Lula nam het voor zijn tienduizenden supporters, die zich verzameld hadden in het centrum van Sao Paulo, op voor zijn opvolgster Dilma Rousseff, tegen wie er een afzettingsprocedure loopt omdat ze gesjoemeld zou hebben met overheidsrekeningen en kunstmatig de begroting zou hebben verfraaid. "We gaan geen provocatie toelaten", zei de ex-president (2003-2011), die zelf beschuldigd wordt van betrokkenheid bij het Petrobrasschandaal, waarbij meerdere Braziliaanse bedrijven betrokken zijn. Die bedrijven zouden tussen 2004 en 2014 miljarden hebben betaald om lucratieve contracten te krijgen van het staatsbedrijf. Lula werd woensdag benoemd tot kabinetschef van zijn opvolgster. Zijn benoeming binnen de regering van Rousseff zorgde voor veel controverse, omdat ze gezien wordt als een manier om Lula via de onschendbaarheid van zijn nieuwe baan te laten ontsnappen aan een gerechtelijke vervolging. Volgens de politie kwamen 267.000 mensen in 55 steden op straat om hun steun uit te spreken voor Lula en Rousseff. Volgens de organisatoren werden 1,2 miljoen mensen gemobiliseerd. Eerder deze week kwamen nog 3 miljoen mensen op straat tegen de staatshoofden.(Belga/RR)