Vulkaan Rinjani is uitgebarsten op het nabijgelegen eiland Lombok.

Ook de luchthaven in Mataram op het eiland Lombok is tot en met donderdag niet in gebruik.

Rinjani zorgt niet alleen voor een aswolk van ruim 1 kilometer hoog, maar ook voor aardschokken. Voor de bevolking die rondom de uitgebarsten vulkaan woont, ligt een evacuatieplan klaar. De kans op een grotere uitbarsting is volgens deskundigen nog steeds aanwezig.

Het is niet voor het eerst dat vulkanische activiteit het vliegverkeer op Bali lamlegt. In juli van dit jaar strandden duizenden reizigers nadat vulkaan Mount Raung van zich deed spreken.

(Belga/RR)

Vulkaan Rinjani is uitgebarsten op het nabijgelegen eiland Lombok.Ook de luchthaven in Mataram op het eiland Lombok is tot en met donderdag niet in gebruik. Rinjani zorgt niet alleen voor een aswolk van ruim 1 kilometer hoog, maar ook voor aardschokken. Voor de bevolking die rondom de uitgebarsten vulkaan woont, ligt een evacuatieplan klaar. De kans op een grotere uitbarsting is volgens deskundigen nog steeds aanwezig. Het is niet voor het eerst dat vulkanische activiteit het vliegverkeer op Bali lamlegt. In juli van dit jaar strandden duizenden reizigers nadat vulkaan Mount Raung van zich deed spreken. (Belga/RR)