Een eerste vliegtuig met tien ton voedsel vertrok naar hoofdstad Mogadishu. Dat zegt een woordvoerder van de organisatie van de Verenigde Naties.

Het blijft onduidelijk wanneer de volgende vluchten kunnen vertrekken, zei WFP-woordvoerster Stephanie Savariaud. De eerste vlucht liep wegens administratieve problemen op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad Nairobi vertraging op. De WFP bracht met het eerste toestel vooral vitaminerijke levensmiddelen naar Somalië.

Maandelijks 100 ton
'Het doel van het WFP is om maandelijks in totaal 100 ton te leveren voor 35.000 kinderen', zegt de woordvoerder. Een tiental vluchten vanuit Nairobi zouden nodig zijn om de komende dagen die hulp aan te voeren.

De droogte in Oost-Afrika bedreigt ongeveer 12 miljoen mensen, zeggen de VN. De situatie is bijzonder kritiek in Somalië. 11 miljoen mensen in Oost-Afrika hopen op het hoogst noodzakelijke om te overleven. Hulpvluchten naar Kenia, vanuit Somalië, blijven echter onberekenbaar.

De bevolking in de crisigebieden is bijna volledig afhankelijk van de hulp van de VN, verklaarde Rose Ogola van het Wereldvoedselprogramma (WFP) aan het Duitse persagentschap dpa. (Belga/SD)

Een eerste vliegtuig met tien ton voedsel vertrok naar hoofdstad Mogadishu. Dat zegt een woordvoerder van de organisatie van de Verenigde Naties. Het blijft onduidelijk wanneer de volgende vluchten kunnen vertrekken, zei WFP-woordvoerster Stephanie Savariaud. De eerste vlucht liep wegens administratieve problemen op de luchthaven van de Keniaanse hoofdstad Nairobi vertraging op. De WFP bracht met het eerste toestel vooral vitaminerijke levensmiddelen naar Somalië. Maandelijks 100 ton 'Het doel van het WFP is om maandelijks in totaal 100 ton te leveren voor 35.000 kinderen', zegt de woordvoerder. Een tiental vluchten vanuit Nairobi zouden nodig zijn om de komende dagen die hulp aan te voeren. De droogte in Oost-Afrika bedreigt ongeveer 12 miljoen mensen, zeggen de VN. De situatie is bijzonder kritiek in Somalië. 11 miljoen mensen in Oost-Afrika hopen op het hoogst noodzakelijke om te overleven. Hulpvluchten naar Kenia, vanuit Somalië, blijven echter onberekenbaar. De bevolking in de crisigebieden is bijna volledig afhankelijk van de hulp van de VN, verklaarde Rose Ogola van het Wereldvoedselprogramma (WFP) aan het Duitse persagentschap dpa. (Belga/SD)