Burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg ontkent dat hij werd gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico's bij de Love Parade.De politie zegt echter twijfels te hebben geuit over het veiligheidsplan.

In de Duitse krant Rheinische Post zegt Sauerland dinsdag dat hij geen weet heeft van waarschuwingen. Het is aan de stad om na te gaan of dergelijke manifestaties kunnen plaatsvinden. 'En dat is wat we in dit geval nauwgezet hebben gedaan', aldus Sauerland.

Hij staat onder druk nadat er zaterdag tijdens de Love Parade 20 mensen zijn omgekomen en meer dan 500 gewonden vielen. Er wordt met de vinger gewezen naar de ernstige tekortkomingen op het vlak van de veiligheid.

Twijfels politie

Volgens berichten in Duitse media zou de politie van Duisburg in aanloop naar de Love Parade twijfels hebben geuit over het veiligheidsplan dat de organisatie haar had voorgelegd.

In de Süddeutsche Zeitung verklaarde een politiefunctionaris dinsdag dat de politie haar bedenkingen tijdens verschillende besprekingen heeft duidelijk gemaakt, maar dat de organisatie daar niet op zou hebben gereageerd.

De vergunning voor de Love Parade zou pas op de ochtend van het evenement zijn gegeven, wat zeer ongebruikelijk is.

Zaterdag rouwdienst

Intussen heeft het gemeentebestuur van Duisberg bekendgemaakt dat er zaterdag een rouwdienst voor de twintig dodelijke slachtoffers van de Love Parade wordt gehouden.

Bondskanselier Angela Merkel heeft bevestigd dat ze haar vakantie onderbreekt om bij de plechtigheid aanwezig te kunnen zijn. Ook kersvers bondspresident Christian Wulff zou volgens Duitse media de rouwdienst bijwonen.

Burgemeester Adolf Sauerland van Duisburg ontkent dat hij werd gewaarschuwd voor de veiligheidsrisico's bij de Love Parade.De politie zegt echter twijfels te hebben geuit over het veiligheidsplan.In de Duitse krant Rheinische Post zegt Sauerland dinsdag dat hij geen weet heeft van waarschuwingen. Het is aan de stad om na te gaan of dergelijke manifestaties kunnen plaatsvinden. 'En dat is wat we in dit geval nauwgezet hebben gedaan', aldus Sauerland.Hij staat onder druk nadat er zaterdag tijdens de Love Parade 20 mensen zijn omgekomen en meer dan 500 gewonden vielen. Er wordt met de vinger gewezen naar de ernstige tekortkomingen op het vlak van de veiligheid.Twijfels politieVolgens berichten in Duitse media zou de politie van Duisburg in aanloop naar de Love Parade twijfels hebben geuit over het veiligheidsplan dat de organisatie haar had voorgelegd.In de Süddeutsche Zeitung verklaarde een politiefunctionaris dinsdag dat de politie haar bedenkingen tijdens verschillende besprekingen heeft duidelijk gemaakt, maar dat de organisatie daar niet op zou hebben gereageerd.De vergunning voor de Love Parade zou pas op de ochtend van het evenement zijn gegeven, wat zeer ongebruikelijk is. Zaterdag rouwdienstIntussen heeft het gemeentebestuur van Duisberg bekendgemaakt dat er zaterdag een rouwdienst voor de twintig dodelijke slachtoffers van de Love Parade wordt gehouden.Bondskanselier Angela Merkel heeft bevestigd dat ze haar vakantie onderbreekt om bij de plechtigheid aanwezig te kunnen zijn. Ook kersvers bondspresident Christian Wulff zou volgens Duitse media de rouwdienst bijwonen.