Vanochtend zijn wel voetsporen teruggevonden in de buurt van een Total-tankstation langs de A4-autosnelweg nabij Ferrières-en-Brie. Uit een analyse van die afdrukken door experts van het Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage (ONCFS) is nu gebleken dat het loslopende dier wel degelijk een katachtige is, maar geen tijger.

'De aanwezigheid van een tijger lijkt dan ook uitgesloten', klinkt het bij de lokale ordediensten. 'De katachtige wordt nog altijd gezocht.' Wat het dier dan wel kan zijn, is voer voor speculatie.

Bezoekers van de Facebookpagina van de gemeente Montévrain suggereren dat het om een luipaard of een lynx kan gaan. Experts schatten gisteren op basis van de afdrukken dat het dier een kleine 100 kg weegt, zo meldde de krant Le Parisien op haar website.

Beelden van het dier?

Op YouTube zijn door de account Reporters Without Borders beelden verspreid van een loslopende katachtige op een parking. De beelden zijn gemaakt door een bewakingscamera op een parking in Montévrain.

Klopjacht

Een andere belangrijke vraag die nog geen antwoord kreeg, is waar het dier vandaan komt. Het werd donderdagmorgen opgemerkt in Montévrain, ten oosten van Parijs. De gemeente bevindt zich op een steenworp van Disneyland Parijs, maar het dier zou niets met het attractiepark te maken hebben. Ook bij de dierenparken en circussen in de omgeving wordt geen melding gemaakt van een vermiste katachtige.

Naast de klopjacht die gisteren werd opgezet en vanochtend met nog grotere middelen werd verdergezet, is er ook een versterkte politieaanwezigheid in de omgeving van de scholen.

De inwoners van het dorp wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en om weg te blijven uit de bossen in de omgeving.

Vanochtend zijn wel voetsporen teruggevonden in de buurt van een Total-tankstation langs de A4-autosnelweg nabij Ferrières-en-Brie. Uit een analyse van die afdrukken door experts van het Office National de la Chasse et de la Faune Sauvage (ONCFS) is nu gebleken dat het loslopende dier wel degelijk een katachtige is, maar geen tijger. 'De aanwezigheid van een tijger lijkt dan ook uitgesloten', klinkt het bij de lokale ordediensten. 'De katachtige wordt nog altijd gezocht.' Wat het dier dan wel kan zijn, is voer voor speculatie. Op YouTube zijn door de account Reporters Without Borders beelden verspreid van een loslopende katachtige op een parking. De beelden zijn gemaakt door een bewakingscamera op een parking in Montévrain. Een andere belangrijke vraag die nog geen antwoord kreeg, is waar het dier vandaan komt. Het werd donderdagmorgen opgemerkt in Montévrain, ten oosten van Parijs. De gemeente bevindt zich op een steenworp van Disneyland Parijs, maar het dier zou niets met het attractiepark te maken hebben. Ook bij de dierenparken en circussen in de omgeving wordt geen melding gemaakt van een vermiste katachtige. Naast de klopjacht die gisteren werd opgezet en vanochtend met nog grotere middelen werd verdergezet, is er ook een versterkte politieaanwezigheid in de omgeving van de scholen. De inwoners van het dorp wordt aangeraden om voorzichtig te zijn en om weg te blijven uit de bossen in de omgeving.