In zijn rede gaf López Obrador te kennen dat hij zijn ambt 'loyaal en patriottistisch' zal invullen en dat Mexico een 'vreedzame en ordelijke, maar tegelijk diepe en radicale transformatie' zal ondergaan. 'We zullen corruptie en straffeloosheid uitroeien.'

López Obrador is de voormalige burgemeester van Mexico-Stad (2000-2005). Daar volgden duizenden inwoners de eedaflegging zaterdag op grote schermen.

De ceremonie in het parlement werd bijgewoond door onder anderen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, president Donald Trumps dochter Ivanka, de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel en de Spaanse koning Filipe VI.

Tijdens de verkiezingen op 1 juli haalde López Obrador een klinkende overwinning, met 52,9 procent van de stemmen. De ambtstermijn van de president in Mexico is zes jaar, herverkiezing is niet mogelijk. De kersverse president kondigde eerder al een sobere regering aan met evenveel mannen als vrouwen.

In zijn rede gaf López Obrador te kennen dat hij zijn ambt 'loyaal en patriottistisch' zal invullen en dat Mexico een 'vreedzame en ordelijke, maar tegelijk diepe en radicale transformatie' zal ondergaan. 'We zullen corruptie en straffeloosheid uitroeien.'López Obrador is de voormalige burgemeester van Mexico-Stad (2000-2005). Daar volgden duizenden inwoners de eedaflegging zaterdag op grote schermen. De ceremonie in het parlement werd bijgewoond door onder anderen de Amerikaanse vicepresident Mike Pence, president Donald Trumps dochter Ivanka, de Cubaanse president Miguel Díaz-Canel en de Spaanse koning Filipe VI. Tijdens de verkiezingen op 1 juli haalde López Obrador een klinkende overwinning, met 52,9 procent van de stemmen. De ambtstermijn van de president in Mexico is zes jaar, herverkiezing is niet mogelijk. De kersverse president kondigde eerder al een sobere regering aan met evenveel mannen als vrouwen.