Londens metrostation Oxford Circus weer geopend: 'Geen bewijs van schoten'

24/11/17 om 18:43 - Bijgewerkt om 19:21

Bron: Belga

Er heeft zich vrijdagavond een incident voorgedaan aan het drukke Londense metrostation Oxford Circus, zo heeft de politie getweet, met daarbij een oproep op die buurt te vermijden. Ondertussen is de rust weergekeerd.

De Londense politie had de mensen in Oxford Street in een tweet opgeroepen een gebouw binnen te gaan. De uitbater van de Londense metro, Transport for London, gewaagde van een 'reizigersincident'.

Maar de Londense politie heeft om 18.39 uur Belgische tijd getweet dat zij nog 'geen spoor van verdachten' heeft, 'geen bewijzen' dat schoten zijn afgevuurd en ook geen weet heeft van slachtoffers.

De anti-terreurpolitie is niet betrokken bij het incident aan Oxford Circus in hartje Londen, zo heeft de Britse openbare omroep BBC vrijdag gemeld. Er zijn aanwijzingen dat het incident met massa-paniek vandoen heeft.

Volgens de British Transport Police, geciteerd door de BBC, zijn agenten naar het metrostation geroepen na berichten over schoten. "De passagiers evacueerden zelf het station Oxford Circus en Regent Street.

Dit veroorzaakte een significant niveau van paniek wat resulteerde in talrijke oproepen van mensen die schoten meldden. Agenten reageerden in lijn van onze procedures in verband met een terreurincident, met inbegrip van gewapende agenten van de Britse Transportpolitie en de hoofdstedelijke politie". Nog volgens het communiqué zijn het metrostation en Oxford Street "volledig en methodisch doorzocht". "

Er loopt een onderzoek naar de omstandigheden van het incident dat ervoor zorgde dat het station werd geëvacueerd".

Lees meer over:

Onze partners