"Ik veroordeel deze aanvallen tegen de Britse ambassade en tegen de diplomatieke missies van andere landen", aldus Hague in een communiqué. "Als gevolg daarvan heb ik beslist de Libische ambassadeur uit te wijzen. Hij heeft 24 uur de tijd om het land te verlaten."

"De Conventie van Wenen (omtrent de diplomatieke vertegenwoordigingen) eist dat het regime van kolonel Kadhafi diplomatieke missies in Tripoli beschermt", zegt Hague, die beklemtoont dat het Libische bewind eens te meer zijn internationale verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft geschonden.

De bewindsman voegde eraan toe dat de "aanvallen op diplomatieke missies onze vastberadenheid niet zullen verminderen om de burgerbevolking in Libië te beschermen".

De Britse diplomaten hebben al weken geleden het ambassadegebouw verlaten. De meesten verlieten het land, een klein deel sloot zich bij de Turkse ambassade aan.

Een woordvoerster van het Foreign Office maakte gewag van berichten dat de Britse ambassade in Tripoli "vernietigd" is. De nationaliteit van andere aangevallen diplomatieke missies gaf ze niet. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is er ondertussen ook niet over te spreken dat er "vandalisme" is gepleegd in zijn ambassade in Tripoli.

Nadat kantoren van de VN in Tripoli beschadigd zijn geraakt bij klaarblijkelijke vergeldingsaanvallen heeft de Volkerenorganisatie meteen aangekondigd al haar personeel uit Tripoli terug te trekken, meldde de BBC. (Belga)

"Ik veroordeel deze aanvallen tegen de Britse ambassade en tegen de diplomatieke missies van andere landen", aldus Hague in een communiqué. "Als gevolg daarvan heb ik beslist de Libische ambassadeur uit te wijzen. Hij heeft 24 uur de tijd om het land te verlaten." "De Conventie van Wenen (omtrent de diplomatieke vertegenwoordigingen) eist dat het regime van kolonel Kadhafi diplomatieke missies in Tripoli beschermt", zegt Hague, die beklemtoont dat het Libische bewind eens te meer zijn internationale verantwoordelijkheden en verplichtingen heeft geschonden. De bewindsman voegde eraan toe dat de "aanvallen op diplomatieke missies onze vastberadenheid niet zullen verminderen om de burgerbevolking in Libië te beschermen". De Britse diplomaten hebben al weken geleden het ambassadegebouw verlaten. De meesten verlieten het land, een klein deel sloot zich bij de Turkse ambassade aan. Een woordvoerster van het Foreign Office maakte gewag van berichten dat de Britse ambassade in Tripoli "vernietigd" is. De nationaliteit van andere aangevallen diplomatieke missies gaf ze niet. Het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is er ondertussen ook niet over te spreken dat er "vandalisme" is gepleegd in zijn ambassade in Tripoli. Nadat kantoren van de VN in Tripoli beschadigd zijn geraakt bij klaarblijkelijke vergeldingsaanvallen heeft de Volkerenorganisatie meteen aangekondigd al haar personeel uit Tripoli terug te trekken, meldde de BBC. (Belga)