Londen: tuinbrug over de Thames komt er

Een computerschets van de tuinbrug © Belga

Boris Johnson, de burgemeester van Londen, heeft de plannen voor een tuinbrug over de rivier Thames definitief goedgekeurd. De bouw van de brug, de negentiende die de oevers van de Thames in de Britse hoofdstad verbindt, kan volgend jaar beginnen. De kost ervan wordt geraamd op 175 miljoen pond (222 miljoen euro).

De 366 meter lange tuinbrug, alleen bestemd voor voetgangers, krijgt een plaats tussen Waterloo Bridge en Blackfriars Bridge. Volgens een persbericht van burgemeester Boris Johnson zullen er op de nieuwe brug “270 bomen staan, net als struiken, klimplanten, heggen en bloemen”. De constructie zal elke dag gratis te betreden zijn, via liften aan beide zijden, van 6 uur tot middernacht.

“De tuinbrug zal een fantastische nieuw baken vormen voor Londen en een steun voor de heropleving en de economische groei op beide oevers van de Thames”, zegt burgemeester Johnson. “Hij zal een verrukkelijke oase van rust creëren in het hart van onze stad en de plannen om meer mensen aan het wandelen te krijgen, een duw in de rug geven.”

7 miljoen

Er word verwacht dat er jaarlijks “zeven miljoen wandelingen” over de brug zullen gebeuren.

De Garden Bridge is ontworpen door de Britse architect Thomas Heatherwick, die bijvoorbeeld ook de schaal creëerde voor de olympische vlam van de Spelen in Londen in 2012. De tuinbrug moet in 2018 klaar zijn/

De meest recente brug is de Millennium Bridge, een stalen voetgangersbrug die in 2001 geopend werd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content