In Brixton, in het zuiden van de Britse hoofdstad, werd een grote elektronicawinkel geplunderd en gooiden jongeren voorwerpen naar de ordediensten.

Volgens Scotland Yard deden er zich in verschillende wijken dergelijke plunderingen voor, "geïnspireerd" op de rellen die zich in de nacht van zaterdag op zondag in het multiculturele Londense stadsdeel Tottenham voordeden. Daar werden auto's en gebouwen in brand gestoken, winkels geplunderd, en raakten 29 mensen gewond tijdens de ergste rellen die de Britse hoofdstad in jaren heeft gekend.

Oxford Circus

Een groep van een vijftigtal jongeren veroorzaakte ook schade in Oxford Circus, in het toeristische hart van Londen, aldus de politie. Naar aanleiding van de nieuwe incidenten werden verschillende mensen opgepakt, en er werd extra politie ingezet. Drie agenten moesten naar het ziekenhuis nadat ze door een auto waren aangereden.

Aanleiding voor het uitbreken van de rellen zaterdagnacht vormde de dood van een 29-jarige man uit Tottenham vorige donderdag. Hij werd door een politieagent doodgeschoten. (Belga/EE)

In Brixton, in het zuiden van de Britse hoofdstad, werd een grote elektronicawinkel geplunderd en gooiden jongeren voorwerpen naar de ordediensten. Volgens Scotland Yard deden er zich in verschillende wijken dergelijke plunderingen voor, "geïnspireerd" op de rellen die zich in de nacht van zaterdag op zondag in het multiculturele Londense stadsdeel Tottenham voordeden. Daar werden auto's en gebouwen in brand gestoken, winkels geplunderd, en raakten 29 mensen gewond tijdens de ergste rellen die de Britse hoofdstad in jaren heeft gekend. Oxford Circus Een groep van een vijftigtal jongeren veroorzaakte ook schade in Oxford Circus, in het toeristische hart van Londen, aldus de politie. Naar aanleiding van de nieuwe incidenten werden verschillende mensen opgepakt, en er werd extra politie ingezet. Drie agenten moesten naar het ziekenhuis nadat ze door een auto waren aangereden. Aanleiding voor het uitbreken van de rellen zaterdagnacht vormde de dood van een 29-jarige man uit Tottenham vorige donderdag. Hij werd door een politieagent doodgeschoten. (Belga/EE)