Met een plechtigheid in Hyde Park is woensdag in Londen de vijfde verjaardag herdacht van de bomaanslagen in de Britse hoofdstad.

Overlevenden en families van de slachtoffers legden bloemen neer aan het monument met de 52 stalen buizen die de evenveel doden herdenken.

Er werd een minuut stilte in acht genomen. In naam van premier David Cameron werd een bloemenkrans neergelegd. Cameron was zelf niet aanwezig omdat het niet om een officiële plechtigheid ging, tot onvrede van sommige overlevenden en familieleden van slachtoffers.

Cameron liet wel een handgeschreven boodschap achter waarin hij schreef dat de slachtoffers van het terrorisme in Londen nooit zullen vergeten worden.

Aanslagen op openbaar vervoer

Vier terroristen lieten op 7 juli 2005 bommen ontploffen aan boord van drie metrostellen en een bus. Dat gebeurde tijdens de drukke ochtendspits.

Naast de 52 doden vielen er tijdens de aanslagen op '7/7' ook meer dan 700 gewonden.

De aanslagen werden opgeëist door al-Qaeda en zouden een vergelding zijn geweest voor de Britse inmenging in de oorlog in Irak.

Met een plechtigheid in Hyde Park is woensdag in Londen de vijfde verjaardag herdacht van de bomaanslagen in de Britse hoofdstad.Overlevenden en families van de slachtoffers legden bloemen neer aan het monument met de 52 stalen buizen die de evenveel doden herdenken.Er werd een minuut stilte in acht genomen. In naam van premier David Cameron werd een bloemenkrans neergelegd. Cameron was zelf niet aanwezig omdat het niet om een officiële plechtigheid ging, tot onvrede van sommige overlevenden en familieleden van slachtoffers. Cameron liet wel een handgeschreven boodschap achter waarin hij schreef dat de slachtoffers van het terrorisme in Londen nooit zullen vergeten worden.Aanslagen op openbaar vervoerVier terroristen lieten op 7 juli 2005 bommen ontploffen aan boord van drie metrostellen en een bus. Dat gebeurde tijdens de drukke ochtendspits. Naast de 52 doden vielen er tijdens de aanslagen op '7/7' ook meer dan 700 gewonden.De aanslagen werden opgeëist door al-Qaeda en zouden een vergelding zijn geweest voor de Britse inmenging in de oorlog in Irak.