De Amerikaanse president Barack Obama zal een persconferentie in de East Room van het Witte Huis houden om 14u50 lokale tijd (20u50 Belgische tijd). De normaal voorziene briefing om 13u lokale tijd werd afgeschaft.

Waarschijnlijk zal de president de resultaten van de midterm-verkiezingen bespreken. Daarbij kregen de Democraten enorme klappen. De Republikeinen kregen zoals verwacht de controle over de Senaat en boekten ook vooruitgang in het Huis.

Toen de Republikeinen in 2010 de controle verwierven over het Huis, sprak Obama de bevolking ook toe vanuit de East Room. Hij verwees toen naar de overwinning van de Grand Ole Party (GOP) als 'verpletterend'.

Als gevolg van de nederlaag van de Democraten, heeft het Witte Huis heeft een moeilijke tijd voor de boeg waarbij belangrijke personeels- en strategische beslissingen genomen moeten worden.

De Amerikaanse president Barack Obama zal een persconferentie in de East Room van het Witte Huis houden om 14u50 lokale tijd (20u50 Belgische tijd). De normaal voorziene briefing om 13u lokale tijd werd afgeschaft.Waarschijnlijk zal de president de resultaten van de midterm-verkiezingen bespreken. Daarbij kregen de Democraten enorme klappen. De Republikeinen kregen zoals verwacht de controle over de Senaat en boekten ook vooruitgang in het Huis.Toen de Republikeinen in 2010 de controle verwierven over het Huis, sprak Obama de bevolking ook toe vanuit de East Room. Hij verwees toen naar de overwinning van de Grand Ole Party (GOP) als 'verpletterend'.Als gevolg van de nederlaag van de Democraten, heeft het Witte Huis heeft een moeilijke tijd voor de boeg waarbij belangrijke personeels- en strategische beslissingen genomen moeten worden.