Een soldaat is gewond geraakt na een schietpartij aan het parlement in de Canadese hoofdstad Ottawa in het centrum van de regeringswijk. Het slachtoffer is een erewacht aan een oorlogsmonument ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het parlement werd ontruimd en afgesloten. Dat laat de politie weten en wordt woensdaf bevestigd door verschillende Canadese media.

Volgens getuigen is een gewapende man na de schietpartij naar het kabinet van de eerste minister Stephen Harper en naar het federaal parlement getrokken. Daar zouden een twintigtal schoten zijn gehoord. De premier kon het gebouw ongedeerd verlaten. Het is nog onduidelijk of het om een of twee schutters gaat. (AVE)

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Een soldaat is gewond geraakt na een schietpartij aan het parlement in de Canadese hoofdstad Ottawa in het centrum van de regeringswijk. Het slachtoffer is een erewacht aan een oorlogsmonument ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Het parlement werd ontruimd en afgesloten. Dat laat de politie weten en wordt woensdaf bevestigd door verschillende Canadese media. Volgens getuigen is een gewapende man na de schietpartij naar het kabinet van de eerste minister Stephen Harper en naar het federaal parlement getrokken. Daar zouden een twintigtal schoten zijn gehoord. De premier kon het gebouw ongedeerd verlaten. Het is nog onduidelijk of het om een of twee schutters gaat. (AVE)