De twee vliegtuigen die woensdag vanuit het Oekraïense Charkov vertrokken zijn met ruim veertig slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oost-Oekraïne vorige week, worden rond 16.00 uur in Eindhoven verwacht. Ze zullen er worden opgewacht door de Nederlandse koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte.

Daarnaast zullen er ook vertegenwoordigers van alle betrokken landen aanwezig zijn. Voor België is dat ambassadeur Frank Geerkens, zo meldt de FOD Buitenlandse Zaken.

Na de aankomst wordt een minuut stilte gehouden vanwege de Nederlandse dag van nationale rouw en volgt ook een korte ceremonie.

Vervolgens worden de lichamen zo snel mogelijk onder politiebegeleiding vervoerd naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum voor identificatie, zo laten Nederlandse media weten. Een Belgisch team van het Disaster Victim Identification (DVI) staat ter beschikking van de Nederlandse collega's mochten die om hulp vragen. Mochten er Belgen geïdentificeerd worden, dan worden hun lichamen zo snel mogelijk aan de familie overgedragen. (Belga/WB)

De twee vliegtuigen die woensdag vanuit het Oekraïense Charkov vertrokken zijn met ruim veertig slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oost-Oekraïne vorige week, worden rond 16.00 uur in Eindhoven verwacht. Ze zullen er worden opgewacht door de Nederlandse koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Mark Rutte. Daarnaast zullen er ook vertegenwoordigers van alle betrokken landen aanwezig zijn. Voor België is dat ambassadeur Frank Geerkens, zo meldt de FOD Buitenlandse Zaken. Na de aankomst wordt een minuut stilte gehouden vanwege de Nederlandse dag van nationale rouw en volgt ook een korte ceremonie. Vervolgens worden de lichamen zo snel mogelijk onder politiebegeleiding vervoerd naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum voor identificatie, zo laten Nederlandse media weten. Een Belgisch team van het Disaster Victim Identification (DVI) staat ter beschikking van de Nederlandse collega's mochten die om hulp vragen. Mochten er Belgen geïdentificeerd worden, dan worden hun lichamen zo snel mogelijk aan de familie overgedragen. (Belga/WB)