Onder extreem politietoezicht hebben in de Russische hoofdstad Moskou duizenden mensen afscheid genomen van de vermoorde Kremlincriticus Boris Nemtsov.

Met rode rozen in de hand trokken vrienden en medestanders langs de open lijkkist van de 55-jarige vroegere vicepremier in het Sacharovcentrum. Aan de kist heeft de familie van Nemtsov, onder wie zijn moeder en kinderen, postgevat.

Voor het gebouw heeft zich ondanks de koude een lange wachtrij gevormd. De politie heeft de omgeving afgegrendeld. Er is een rouwkrans vanwege president Vladimir Poetin afgeleverd. De begrafenis van de opposant, die vrijdag nabij het Kremlin op straat is doodgeschoten, is voor de namiddag gepland.

Nemtsov is in Moskou op enkele honderden meters van het Kremlin doodgeschoten. De 55-jarige werd zes keer beschoten vanuit een witte auto. Vier kogels raakten hem in de rug. Hij overleed ter plaatse.

De voormalige secretaris-generaal van de communistische partij van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, waarschuwt voor een destabilisering van de situatie in Rusland. "Dit is een poging de situatie te verergeren, misschien zelfs de situatie in het land te destabiliseren", aldus Gorbatsjov, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, in Moskou.

Het afscheid van Nemtsov kan u hieronder live volgen.

Met rode rozen in de hand trokken vrienden en medestanders langs de open lijkkist van de 55-jarige vroegere vicepremier in het Sacharovcentrum. Aan de kist heeft de familie van Nemtsov, onder wie zijn moeder en kinderen, postgevat. Voor het gebouw heeft zich ondanks de koude een lange wachtrij gevormd. De politie heeft de omgeving afgegrendeld. Er is een rouwkrans vanwege president Vladimir Poetin afgeleverd. De begrafenis van de opposant, die vrijdag nabij het Kremlin op straat is doodgeschoten, is voor de namiddag gepland. Nemtsov is in Moskou op enkele honderden meters van het Kremlin doodgeschoten. De 55-jarige werd zes keer beschoten vanuit een witte auto. Vier kogels raakten hem in de rug. Hij overleed ter plaatse. De voormalige secretaris-generaal van de communistische partij van de Sovjet-Unie, Michail Gorbatsjov, waarschuwt voor een destabilisering van de situatie in Rusland. "Dit is een poging de situatie te verergeren, misschien zelfs de situatie in het land te destabiliseren", aldus Gorbatsjov, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, in Moskou.Het afscheid van Nemtsov kan u hieronder live volgen.