Rusland herdenkt met een groot militair defilé zijn overwinning tegen nazi-Duitsland. Op de eretribune heeft de Chinese president Xi Jinping plaatsgenomen naast de Russische president Vladimir Poetin. Heel wat vooral westerse staatshoofden blijven weg van de 'Victory Parade'.

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Naast Poetin en Xi Jinping zijn er staats- en regeringsleiders uit ongeveer 20 landen aanwezig. Ook een honderdtal oorlogsveteranen mocht de parade van op de eerste rij volgen. Meer dan 16.000 soldaten nemen deel aan het militair defilé met daarin ook meer dan 200 legervoertuigen. Een airshow met 140 vliegtuigen wordt het slotakkoord van de optocht.

Rusland herdenkt met een groot militair defilé zijn overwinning tegen nazi-Duitsland. Op de eretribune heeft de Chinese president Xi Jinping plaatsgenomen naast de Russische president Vladimir Poetin. Heel wat vooral westerse staatshoofden blijven weg van de 'Victory Parade'.Naast Poetin en Xi Jinping zijn er staats- en regeringsleiders uit ongeveer 20 landen aanwezig. Ook een honderdtal oorlogsveteranen mocht de parade van op de eerste rij volgen. Meer dan 16.000 soldaten nemen deel aan het militair defilé met daarin ook meer dan 200 legervoertuigen. Een airshow met 140 vliegtuigen wordt het slotakkoord van de optocht.