Kenjiro Sano, de ontwerper van het logo voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio, blijft volhouden dat zijn ontwerp een unieke creatie is. Hij weerlegt de beschuldigingen van de Belgische ontwerper Olivier Debie dat het logo plagiaat zou zijn van het logo dat Debie maakte voor een Luiks theater.

'Heb het gevoel dat ik een uniek logo gemaakt heb'

'Er zijn elementen die vergelijkbaar lijken, maar we benaderden het ontwerp op een heel andere manier', zei Sano op een persconferentie. De Japanse ontwerper was naar eigen zeggen verrast toen hij over de controverse rond het logo hoorde. 'Als ontwerper heb ik al mijn energie in dit werk gelegd. Ik heb het gevoel dat ik een uniek logo gemaakt heb', meent hij.

Het logo bestaat uit een grote zwarte T, als symbool voor diversiteit, en een rode cirkel die het kloppend menselijk hart symboliseert. De T komt niet alleen van de stad Tokio, maar ook van de woorden "Tomorrow" en "Team".

De Belgische ontwerper Olivier Debie beweert dat het logo plagiaat zou zijn van het logo dat hij maakte voor een Luiks theater., BELGA
De Belgische ontwerper Olivier Debie beweert dat het logo plagiaat zou zijn van het logo dat hij maakte voor een Luiks theater. © BELGA

Lijflied van Disney's sneeuwkoningin als inspiratie voor Winterspelen?

Ook het officiële lied van de Olympische Winterspelen in Peking in 2022 zorgt voor ophef. Het nummer 'The Snow and Ice Dance' vertoont namelijk opmerkelijke gelijkenissen met de Disney-hit 'Frozen'.

Oordeelt u vooral zelf of u kunt weerstaan om op 1:12 uit volle borst 'Let it go' mee te brullen. (BELGA/NSK)

Kenjiro Sano, de ontwerper van het logo voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio, blijft volhouden dat zijn ontwerp een unieke creatie is. Hij weerlegt de beschuldigingen van de Belgische ontwerper Olivier Debie dat het logo plagiaat zou zijn van het logo dat Debie maakte voor een Luiks theater.'Heb het gevoel dat ik een uniek logo gemaakt heb''Er zijn elementen die vergelijkbaar lijken, maar we benaderden het ontwerp op een heel andere manier', zei Sano op een persconferentie. De Japanse ontwerper was naar eigen zeggen verrast toen hij over de controverse rond het logo hoorde. 'Als ontwerper heb ik al mijn energie in dit werk gelegd. Ik heb het gevoel dat ik een uniek logo gemaakt heb', meent hij.Het logo bestaat uit een grote zwarte T, als symbool voor diversiteit, en een rode cirkel die het kloppend menselijk hart symboliseert. De T komt niet alleen van de stad Tokio, maar ook van de woorden "Tomorrow" en "Team".Lijflied van Disney's sneeuwkoningin als inspiratie voor Winterspelen?Ook het officiële lied van de Olympische Winterspelen in Peking in 2022 zorgt voor ophef. Het nummer 'The Snow and Ice Dance' vertoont namelijk opmerkelijke gelijkenissen met de Disney-hit 'Frozen'.Oordeelt u vooral zelf of u kunt weerstaan om op 1:12 uit volle borst 'Let it go' mee te brullen. (BELGA/NSK)