Maria Alekhina, een gedetineerd lid van de Russische punkgroep Pussy Riot, heeft aangekondigd dat ze in hongerstaking gaat, omdat ze niet aanwezig mocht zijn op de hoorzitting waarop haar verzoek tot vervroegde vrijlating zou worden behandeld.

"Ik ga in hongerstaking en ik sta op mijn deelname aan de hoorzitting", verklaarde Maria Alekhina aan de rechtbank vanuit haar gevangenis in de Oeral via een videoverbinding.

"Ik verbied mijn advocaten om aan de debatten deel te nemen zolang ik de hoorzitting niet mag bijwonen", zei de jonge vrouw.

Alekhina zit een straf van twee jaar uit in een strafkamp omdat ze samen met de twee andere leden van Pussy Riot vorig jaar een "punkgebed" tegen Vladimir Poetin zong in de kathedraal in Moskou.

De rechtbank van Berezniki (Oeral) is begonnen met het onderzoek naar het verzoek van Alekhina tot vervroegde vrijlating. Het Pussy Riot-lid mag de debatten niet bijwonen, hoewel ze dat had gevraagd.

Alekhina meent dat haar rechten geschonden zijn en vroeg het ontslag van Mikhaïl Chagalov, de rechter die de hoorzitting voorzit, maar dat verzoek werd geweigerd.

Na haar verklaringen heeft de rechtbank de debatten verdaagd. (Belga/TE)

Maria Alekhina, een gedetineerd lid van de Russische punkgroep Pussy Riot, heeft aangekondigd dat ze in hongerstaking gaat, omdat ze niet aanwezig mocht zijn op de hoorzitting waarop haar verzoek tot vervroegde vrijlating zou worden behandeld. "Ik ga in hongerstaking en ik sta op mijn deelname aan de hoorzitting", verklaarde Maria Alekhina aan de rechtbank vanuit haar gevangenis in de Oeral via een videoverbinding. "Ik verbied mijn advocaten om aan de debatten deel te nemen zolang ik de hoorzitting niet mag bijwonen", zei de jonge vrouw. Alekhina zit een straf van twee jaar uit in een strafkamp omdat ze samen met de twee andere leden van Pussy Riot vorig jaar een "punkgebed" tegen Vladimir Poetin zong in de kathedraal in Moskou. De rechtbank van Berezniki (Oeral) is begonnen met het onderzoek naar het verzoek van Alekhina tot vervroegde vrijlating. Het Pussy Riot-lid mag de debatten niet bijwonen, hoewel ze dat had gevraagd. Alekhina meent dat haar rechten geschonden zijn en vroeg het ontslag van Mikhaïl Chagalov, de rechter die de hoorzitting voorzit, maar dat verzoek werd geweigerd. Na haar verklaringen heeft de rechtbank de debatten verdaagd. (Belga/TE)