Coutela is op non-actief gezet tot hij voor de voor disciplinaire zaken en sancties bevoegde partijcommissie verschijnt, meldde secretaris-generaal Steeve Briois van de partij van de Le Pens.

Op zijn blog had Coutela een, dinsdag verwijderde, tekst gezet onder de titel 'De valies of de doodskist', waarin Breivik wordt omschreven als een 'verzetsstrijder', een 'icoon', de 'eerste verdediger van het Westen' en zelfs een 'tweede Karel Martel', de Karolinger die in 732 de Arabieren versloeg tijdens de Slag bij Poitiers.

Coutela: 'Niet zelf geschreven'

De antiracismebeweging Mrap (Mouvement contre le racisme et pour l'amitié entre les peuples) diende dinsdag klacht in tegen de FN-politicus wegens 'aanzetten tot rassenhaat'. Volgens Coutela heeft hij de tekst zelf niet geschreven, maar 'op het internet gevonden en op mijn blog gepost'. (Belga/SD)

Coutela is op non-actief gezet tot hij voor de voor disciplinaire zaken en sancties bevoegde partijcommissie verschijnt, meldde secretaris-generaal Steeve Briois van de partij van de Le Pens. Op zijn blog had Coutela een, dinsdag verwijderde, tekst gezet onder de titel 'De valies of de doodskist', waarin Breivik wordt omschreven als een 'verzetsstrijder', een 'icoon', de 'eerste verdediger van het Westen' en zelfs een 'tweede Karel Martel', de Karolinger die in 732 de Arabieren versloeg tijdens de Slag bij Poitiers. Coutela: 'Niet zelf geschreven' De antiracismebeweging Mrap (Mouvement contre le racisme et pour l'amitié entre les peuples) diende dinsdag klacht in tegen de FN-politicus wegens 'aanzetten tot rassenhaat'. Volgens Coutela heeft hij de tekst zelf niet geschreven, maar 'op het internet gevonden en op mijn blog gepost'. (Belga/SD)