Het lichaam van de vrouw van de omgekomen Poolse president Lech Kaczynski is dinsdag van Rusland overgebracht naar Warschau. De begrafenis heeft zondag plaats.

Het echtpaar Kaczynski kwam zaterdag met enkele tientallen andere leden van een Poolse delegatie om het leven toen hun vliegtuig neerstortte bij een poging tot landing op de luchthaven van Smolensk.

Het duurde een tijd voor alle 96 slachtoffers konden worden geïdentificeerd. Dat gold ook voor de vrouw van de president.

Zij werd dinsdag met een militair vliegtuig overgevlogen.

De presidentsvrouw werd in een lijkwagen door de straten van Warschau naar het presidentieel paleis vervoerd, waar ze naast het lichaam van haar man werd opgebaard.

De eigenlijke begrafenis heeft zondag plaats. Zaterdag is er in de Poolse hoofdstad een herdenking voor de slachtoffers.

Het lichaam van de vrouw van de omgekomen Poolse president Lech Kaczynski is dinsdag van Rusland overgebracht naar Warschau. De begrafenis heeft zondag plaats.Het echtpaar Kaczynski kwam zaterdag met enkele tientallen andere leden van een Poolse delegatie om het leven toen hun vliegtuig neerstortte bij een poging tot landing op de luchthaven van Smolensk.Het duurde een tijd voor alle 96 slachtoffers konden worden geïdentificeerd. Dat gold ook voor de vrouw van de president.Zij werd dinsdag met een militair vliegtuig overgevlogen. De presidentsvrouw werd in een lijkwagen door de straten van Warschau naar het presidentieel paleis vervoerd, waar ze naast het lichaam van haar man werd opgebaard. De eigenlijke begrafenis heeft zondag plaats. Zaterdag is er in de Poolse hoofdstad een herdenking voor de slachtoffers.