De militaire leider van de Libische rebellen, generaal Abdel Fatah Younes, is dood. Volgens de Nationale Overgangsraad, de regering van de rebellen, werd hij vermoord. Hoe dat gebeurde en wie achter de aanslag zit, is echter niet duidelijk. Volgens Mustafa Abdul-Jalil, de voorzitter van de Nationale Overgangsraad, werd Younes verwacht op een vergadering over militaire operaties, maar kwam hij daar nooit aan. Jalil zei enkel dat Younes werd gedood en dat de leider van de daders opgepakt is.

Overgelopen

Younes was minister van Binnenlandse Zaken en de nummer twee in het regime van de Libische leider Muammar Khaddafi, maar liep in februari over naar de rebellen.

Recent waren er geruchten dat Younes verdacht werd van banden met troepen loyaal aan Khaddafi. Donderdag waren er onbevestigde berichten dat Younes in Bengazi was opgepakt omdat hij op eigen initiatief onderhandeld zou hebben met het regime van Khaddafi. (Belga/KVDA)

De militaire leider van de Libische rebellen, generaal Abdel Fatah Younes, is dood. Volgens de Nationale Overgangsraad, de regering van de rebellen, werd hij vermoord. Hoe dat gebeurde en wie achter de aanslag zit, is echter niet duidelijk. Volgens Mustafa Abdul-Jalil, de voorzitter van de Nationale Overgangsraad, werd Younes verwacht op een vergadering over militaire operaties, maar kwam hij daar nooit aan. Jalil zei enkel dat Younes werd gedood en dat de leider van de daders opgepakt is. Overgelopen Younes was minister van Binnenlandse Zaken en de nummer twee in het regime van de Libische leider Muammar Khaddafi, maar liep in februari over naar de rebellen. Recent waren er geruchten dat Younes verdacht werd van banden met troepen loyaal aan Khaddafi. Donderdag waren er onbevestigde berichten dat Younes in Bengazi was opgepakt omdat hij op eigen initiatief onderhandeld zou hebben met het regime van Khaddafi. (Belga/KVDA)