De Libische rebellen naderen met het innemen van Zwiyah, een stad op 40 kilometer van Tripoli, steeds meer het bolwerk van dictator Muammar Khaddafi.

'Het grootste deel van de stad is onder controle van de rebellen', zegt de commandant van de rebellen, Abdul Hamid Ismaïl. Volgens hem is er de hele nacht hevig gevochten en konden de rebellen de getrouwen van Muammar Khaddafi naar de oostelijke rand terugdringen. Vijf opstandelingen kwamen om het leven in de gevechten.

Ook Gharyan en Sormane onder controle rebellen

Een correspondent van AFP kon tot twee kilometer van de oostelijke haven van Zawiyah naderen. Hij kon regelmatig bombardementen horen.

De Libische rebellen meldden maandag ook al dat ze de steden van Gharyan en Sormane controleren. Die liggen respectievelijk op 50 kilometer ten zuiden van Tripoli, en op een 60 kilometer ten westen. Ze naderen dus steeds dichter tot de hoofdstad, het bolwerk van het regime van Khaddafi.

Eerder maandag riep de Libische dictator Khaddafi zijn medestanders op 'zich klaar te maken voor de strijd.' (Belga/SD)

De Libische rebellen naderen met het innemen van Zwiyah, een stad op 40 kilometer van Tripoli, steeds meer het bolwerk van dictator Muammar Khaddafi. 'Het grootste deel van de stad is onder controle van de rebellen', zegt de commandant van de rebellen, Abdul Hamid Ismaïl. Volgens hem is er de hele nacht hevig gevochten en konden de rebellen de getrouwen van Muammar Khaddafi naar de oostelijke rand terugdringen. Vijf opstandelingen kwamen om het leven in de gevechten. Ook Gharyan en Sormane onder controle rebellen Een correspondent van AFP kon tot twee kilometer van de oostelijke haven van Zawiyah naderen. Hij kon regelmatig bombardementen horen. De Libische rebellen meldden maandag ook al dat ze de steden van Gharyan en Sormane controleren. Die liggen respectievelijk op 50 kilometer ten zuiden van Tripoli, en op een 60 kilometer ten westen. Ze naderen dus steeds dichter tot de hoofdstad, het bolwerk van het regime van Khaddafi. Eerder maandag riep de Libische dictator Khaddafi zijn medestanders op 'zich klaar te maken voor de strijd.' (Belga/SD)