Dat heeft de regering in Tripoli meegedeeld.

"We melden u dat we niet langer onze executieve, presidentiële en ministeriële functies uitoefenen", zo staat op de website van het ministerie van Justitie. De beslissing werd ingegeven door de wil om "een einde te maken aan het bloedvergieten". Daarnaast wil Tripoli ook "de verdeling van het land voorkomen".

De regering van nationale eenheid is een belangrijk onderdeel van een vredesplan dat een einde moet maken aan het geweld in Libië. Het land was na de val van kolonel Moammar al-Kadhafi in 2011 verscheurd geraakt door een strijd tussen milities. Er ontstonden twee regeringen en parlementen: een internationaal erkend regime in de oostelijke havenstad Tobroek en een regime met islamitische inslag in de hoofdstad Tripoli.

(Belga/RR)

Dat heeft de regering in Tripoli meegedeeld."We melden u dat we niet langer onze executieve, presidentiële en ministeriële functies uitoefenen", zo staat op de website van het ministerie van Justitie. De beslissing werd ingegeven door de wil om "een einde te maken aan het bloedvergieten". Daarnaast wil Tripoli ook "de verdeling van het land voorkomen". De regering van nationale eenheid is een belangrijk onderdeel van een vredesplan dat een einde moet maken aan het geweld in Libië. Het land was na de val van kolonel Moammar al-Kadhafi in 2011 verscheurd geraakt door een strijd tussen milities. Er ontstonden twee regeringen en parlementen: een internationaal erkend regime in de oostelijke havenstad Tobroek en een regime met islamitische inslag in de hoofdstad Tripoli.(Belga/RR)