Dat heeft de militaire NAVO-woordvoerder Roland Lavoie dinsdag gezegd.

Volgens de Canadese kolonel zoeken de Khaddafi-troepen steeds vaker hun toevlucht in boerderijen, opslagplaatsen en fabrieken.

'Door deze gebouwen te bezetten en te misbruiken, heeft het regime er militaire basissen van gemaakt van waaruit aanvallen uitgevoerd en gecoördineerd worden', aldus Lavoie. Hij voegde eraan toe dat de gebouwen daardoor hun 'beschermde status' verloren hebben en verworden zijn tot legitieme militaire doelwitten.

De NAVO-bommenwerpers keren bovendien geregeld terug naar bepaalde sites om na te gaan of ze niet zijn omgebouwd tot militaire uitvalsbasis. Maar ook vernielde militaire doelwitten zijn al meermaals opnieuw gebombardeerd, omdat het Khaddafi-regime er toch opnieuw activiteiten had ontplooid, aldus nog Lavoie. (Belga/SD)

Dat heeft de militaire NAVO-woordvoerder Roland Lavoie dinsdag gezegd. Volgens de Canadese kolonel zoeken de Khaddafi-troepen steeds vaker hun toevlucht in boerderijen, opslagplaatsen en fabrieken. 'Door deze gebouwen te bezetten en te misbruiken, heeft het regime er militaire basissen van gemaakt van waaruit aanvallen uitgevoerd en gecoördineerd worden', aldus Lavoie. Hij voegde eraan toe dat de gebouwen daardoor hun 'beschermde status' verloren hebben en verworden zijn tot legitieme militaire doelwitten. De NAVO-bommenwerpers keren bovendien geregeld terug naar bepaalde sites om na te gaan of ze niet zijn omgebouwd tot militaire uitvalsbasis. Maar ook vernielde militaire doelwitten zijn al meermaals opnieuw gebombardeerd, omdat het Khaddafi-regime er toch opnieuw activiteiten had ontplooid, aldus nog Lavoie. (Belga/SD)