Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend waren er in de Libische hoofdstad explosies en geschut te horen. Vrijdagavond was er nog sprake van 31 doden en 285 gewonden. Zaterdagochtend is de balans opgelopen tot 32 doden en 391 gewonden, al is de rust nu teruggekeerd. Dat meldt het Libische ministerie van Gezondheid.

Honderden mensen waren vrijdag op straat gekomen en opgetrokken naar het hoofdkwartier van een gewapende militie die afkomstig is uit Misrata. Ze wilden op die manier hun ongenoegen uiten over de aanwezigheid van de militie in de stad. Maar toen ze daar waren aangekomen, werden de deelnemers aan de vreedzame betoging onder vuur genomen door de leden van de militie.

Als reactie daarop zouden gewapende mannen, die deel uitmaken van andere milities, een tijdje later het hoofdkwartier hebben bestormd. Het gebouw werd ook in brand gestoken.

In Tripoli komen regelmatig mensen op straat om te protesteren tegen de aanwezigheid van gewapende milities in de stad. Die milities speelden een belangrijke rol in het omverwerpen van het kolonelsregime van Kadhafi. Maar na zijn val weigerden ze de wapens neer te leggen en bleven ze in de hoofdstad hangen. Ze vormen zo een aanzienlijk struikelblok in de overgang naar een democratische, stabiele samenleving. (Belga/MI)

Tussen vrijdagavond en zaterdagochtend waren er in de Libische hoofdstad explosies en geschut te horen. Vrijdagavond was er nog sprake van 31 doden en 285 gewonden. Zaterdagochtend is de balans opgelopen tot 32 doden en 391 gewonden, al is de rust nu teruggekeerd. Dat meldt het Libische ministerie van Gezondheid.Honderden mensen waren vrijdag op straat gekomen en opgetrokken naar het hoofdkwartier van een gewapende militie die afkomstig is uit Misrata. Ze wilden op die manier hun ongenoegen uiten over de aanwezigheid van de militie in de stad. Maar toen ze daar waren aangekomen, werden de deelnemers aan de vreedzame betoging onder vuur genomen door de leden van de militie. Als reactie daarop zouden gewapende mannen, die deel uitmaken van andere milities, een tijdje later het hoofdkwartier hebben bestormd. Het gebouw werd ook in brand gestoken.In Tripoli komen regelmatig mensen op straat om te protesteren tegen de aanwezigheid van gewapende milities in de stad. Die milities speelden een belangrijke rol in het omverwerpen van het kolonelsregime van Kadhafi. Maar na zijn val weigerden ze de wapens neer te leggen en bleven ze in de hoofdstad hangen. Ze vormen zo een aanzienlijk struikelblok in de overgang naar een democratische, stabiele samenleving. (Belga/MI)