Libië: 14 mensen gewond bij betogingen

© belga

In de Libische stad Benghazi zijn honderden mensen op straat gekomen na de arrestatie van Fathi Terbil, een advocaat die bekend staat als een uitgesproken regeringscriticus. Hierbij raakten veertien mensen gewond.

Een officiële bevestiging van het aantal nachtelijke betogers is er niet, maar volgens de BBC spreken ooggetuigen van 2.000 aanwezigen. Hoewel de advocaat terug werd vrijgelaten, hield de actie aan. Veertien mensen raakten gewond, waaronder tien politieagenten. Dat meldt een Libisch dagblad.

Via internet werd eerder al opgeroepen om donderdag protesten te houden in het hele land.

Muammar Khaddafi is de leider van Libië sinds een coup in 1969. Hoewel hij altijd beweerde dat het land werd bestuurd door een serie volkscommissies, zien de meeste buitenstaanders Libië als een politiestaat met kolonel Khaddafi die aan de touwtjes trekt.

Arabische revolutie

Het Midden-Oosten is de laatste tijd een kweekhaard van protesten, gevoed door de onvrede van het volk over werkloosheid, stijgende woonkosten, corruptie en monocratie.

De Tunesische leider Zine al-Abidine Ben Ali en de Egyptische president Hosni Mubarak zwichtten al onder de druk van het volk. In Yemen, Bahrain en Iran houden de protestacties aan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content